Aydın’a Bakanlığa ait yatırımları incelemek ve ziyaretlerde bulunmak amacıyla gelen Bakan Karaismailoğlu, kentte ilk ziyaretini Aydın Valiliği’ne gerçekleştirdi. Valilik girişinde çiçekle karşılanan Bakan Karaismailooğlu, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’u ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı ile AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen hazır bulundu. Valilik anı defterini imzalayan Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Vali Aksoy’dan Aydın’da çalışmalar hakkında bilgi aldı.

AYDINLILAR EN GÜZEL PROJELERE LAYIKTIR

Bakan Karaismailoğlu, AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinde AK Partililerle bir araya geldi. Ziyarette Aydın’da olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Bakan Karaismailoğlu, “Şantiyeleri gezerek devam eden projelerin bira an önce bitirilmesi için incelemeler yapacağız. Aydınlıların ihtiyacı olan projelerle ilgili milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve parti yöneticilerimizin görüşlerini alacağız. Onların görüşleri doğrultusunda programlamamalarımızı yapacağız. Aydınlı kardeşlerimiz her zaman en iyi projelere layıktır. Onlarla sürekli beraber olacağız. Bu projeleri takip edeceğiz. Umarım yine Aydın’a gelip projelerin açılışlarını yaparız. İstişarelerde bulunuruz. Aydın’ın gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür ederim. Aydın’a yakışan projelerle birlikte olacağız” dedi.

AYDIN’A ÇOK SAYIDA PROJE YAPIYORUZ

“Aydın ülkemizin önemli şehirlerinden bir tanesi” diyen Bakan Karaismailoğlu, şunları söyledi: “Ülkemizin her köşesinin ayrı bir güzelliği var, doğusu batısı fark etmiyor. Bakanlık olarak ülkemizin her köşesinden çok değerli yatırımlarımız var. Mart ayından beridir dünya ve ülkemiz büyük bir salgınla savaşıyor. Salgın sürecinden ülkemiz son derece başarılı bir şekilde çıktı. Ülkerin ekonomileri sistemleri çökmüşken ülkemiz dimdik ayakta durdu. Çok başarılı bir şekilde bu süreci atlattık. Şantiyelerde tedbirlerimizi alarak şantiyelerimizi yeniden dizayn ettik. Maske temizlik ve sosyal mesafe kurallarına riayet ettik. İşlerimiz düzenli şekilde devam ettik. Ülkenin her köşesinde projeleri ve Aydın’da çok sayıda projeleri yapmaya devam ediyoruz”

ELİMİZ YÜKLENİCİNİN SIRTINDA OLACAK

Aydın-Denizli Otoyolu ihalesini başarılı bir şekilde geçen ay sonunda gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “Bu süreç biraz uzamış olsa bile en iyi işi yapmak için rekabet koşullarının sağlanması, ülkemizin ve dünyanın önemli firmalarının bu işe talip olması için belli bir süre geçmesi gerekiyordu. Bu süreci de en iyi şekilde tamamladık. Çok güzel bir yarışma oldu ve değerli firmalar bu ihaleye ilgi gösterdiler. Salgın sürecinden sonra ülkeler kendi ekonomilerini bile sorgularken ülkemizdeki böyle büyük bir ihaleye büyük firmaların ilgi göstermesi ülkemizin büyüklüğünün anlamlı bir sonucudur. İhale tamamlandı, prosedürler şuan tamamlanıyor. En kısa zamanda ihale sürecini tamamladıktan sonra hedefimiz iki yıl bitmeden yolu trafiğe açmak. Aydınlı hemşerilerimize yakışan bu yolun bitirilmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Elimiz yüklenicinin sırtında olacak. Bir an önce yolu bitirip bu yol Aydınlılara hizmet vermeye başlayacak” diye konuştu.

OTOYOL AYDIN’IN DEĞERİNE DEĞER KATACAK

Bakan Karaismailoğlu, otoyolun bittikten sonra Aydın’ın değerine değer katacağının altını çizerek şunları kaydetti: “Proje bittikten sonra Aydın Denizli bölgesinde üretime istihdama, turizme, ihracata büyük katkısı olacak bir proje. Bakanlığımız projeleri sadece yatırım olarak görmemek lazım. Bir birim harcama yapıyorsak gelişimi 10-20 birim oluyor. Artı değerleri çok fazla olan projeler yapıyoruz. Projelerimiz yapıldığı her yere canlılık getiriyor, hayat getiriyor. Orada yaşayanları yaşam standartlarını yükseltiyor. Aydın Denizli otoyolu gibi diğer projeleri de hayata geçirmek için bugün buradayız.”

OTOYOL İHALESİ 8 KEZ İPTAL OLMADI

Basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Bakan Karaaismailoğlu, Aydın Denizli Otoyolu’nun tekrar iptaliyle ilgili yöneltilen soruya, “Aydın Denizli Otoyolu hiçbir zaman 8 kez iptal edilmedi. Sadece üç kez ihale yapıldı. Rekabet koşulları sağlanmadı. Son yapılan ihalede ortaya çıkan yarışma ve rekabet ülkemize olan güvenin eseridir. Ülkemiz için de önemli bir proje, en kısa zamanda sonuçlandırılıp takibini yapacağız” şeklinde yanıt verdi.

ÇILDIR HAVAALANI GÜNDEMİMİZDE

Aydınların yıllardır hayalini kurduğu Çıldır Havaalanı’nın gündemlerinde olduğunu vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, “ AK Parti Hükümetleri döneminde havayolu halkın yolu oldu. 26 olan havaalanı sayısını 54’e çıkardık. Aydın’da hak ettiği projelerle yine birlikte olacağız. Pandemi sürecinde en çok havayolu etkilendi. Aylık 20 milyonun üzerinde olan yolculuklar artık yok. Havayolunu yeniden canlandırmanın peşindeyiz. Aydın Havaalanı gündemimizde. Onunla ilgili çalışmaları yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde onunla ilgili de açıklamalarımızı yapacağız” ifadelerini kullandı.