Mersin’de babalarının kendilerine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla 3 kız kardeşin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında açılan davanın ikinci duruşması yapıldı. H.G. ile kız kardeşleri S.D. (32) ve S.D., (28), öz babaları S.D.'nin 8-10 yaşlarından itibaren kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu öne sürüp 10 Ocak 2020 tarihinde şikayetçi olmuş, Mersin’deki ilk mahkeme pandemi nedeniyle ertelenmiş ve baba tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İKİNCİ DAVAYA DİDİM’DEN SEGBİS İLE BAĞLANDI


Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesinde 14 Temmuz’da görülen ikinci davaya baba S.D. Didim’den katıldı. Didim’de ikamet etmesi sebebiyle davaya Didim 3. Asliye Ceza Mahkemesi aracılığıyla SEGBİS yöntemiyle katılan baba iddiaları reddetti. İkinci duruşmada şikayetçi 3 kız kardeşin yanı sıra, anneleri, 2 erkek kardeşi ve tanıklar da dinlendi. 5 saat süren mahkemeye Mersin Barosundan Kadın Hakları, Çocuk Hakları ve İnsan Hakları Komisyonu üyesi avukatlar ile çok sayıda kadın ve çocuk derneklerinin yöneticileri gözlemci olarak katıldı.

DAVA 5 SAAT SÜRDÜ, TUTUKLAMA ÇIKTI


Didim’deki duruşmaya ise birçok avukatın yanı sıra derneklerden de gözlemcilerin katıldığı öğrenilirken, 5 saatlik davanın ardından mahkeme heyeti tanık beyanları, suçun vasıf ve mahiyeti, adli tıp raporlarının çıkan sonuçlara göre baba S.D’nin tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan S.D. mahkemenin ardından cezaevine gönderildi.