Halihazırda 6 kişiyi istihdam ettiğini, 5 elemana da ihtiyacı olduğunu ifade eden Alaca, ancak bir türlü eleman bulamadığını söyledi. Herhangi bir ustalık ya da bir özellik aramamasına rağmen eleman bulamadığını dile getiren Alaca, “Bugün asgari ücret az bir rakam değil. Sigorta da yapacağız. İşine sadık, çalışkan, severek çalışan insanlar arıyoruz” dedi.

"KALİFİYE DE ARAMIYORUZ AMA BULAMIYORUZ"

Türkiye’de işsizlik değil çalışacak eleman sorunu olduğunu dile getiren Alaca, “Türkiye’de işsizlik yok, Türkiye’de çalışmak istemeyen insanlar var. Çamur hazırlayacak, tezgahlara çamur dağıtacak. Mal paketleyecek, mal yükleyecek. Getir-götür yapacak. Böyle işlerde çalıştıracağız. Asgari ücret ve sigorta vereceğiz. Aradım ama bir türlü bulamadım. İnsanlar hazır istiyor” dedi.

"HERKES MASA BAŞI İSTİYOR"

"Devletten almak daha kolay geliyor" diyerek eleştiride bulunan Alaca, “Eleman yetersizliğinden işler aksıyor. 6 kişi çalıştırıyorum 5 kişi daha alacağım ama bulamıyorum. Türkiye’nin her yerine mal gönderiyoruz. Bir zorluğu yok. Herkes devlet kapısı istiyor, masa başı, klima karşısı istiyor. Akşama kadar oturmak istiyor insanlar. Belediyeye girecek, Kaymakamlığa girecek oturacak. Alın teri dökmek istemiyor kimse. Bugün 5 kişi gelsin anında hepsini istihdam edeceğim. Erkek-kadın fark etmez” dedi.