İncirliova Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi. Kültür Merkezi'nde Belediye Başkanı Aytekin Kaya'nın başkanlığında yapılan toplantıya, meclis üyeleri eksiksiz kaldı.

"GELİN BİRLİKTE YÖNETELİM"

5'i gündem dışı olmak üzere toplam 27 maddenin görüşüldüğü toplantıda, ilk olarak Encümen'e üye seçimi yapıldı. Seçim öncesinde konuşan Başkan Kaya, "Bir yıl önce AK Parti Grubu'na namus sözü verdim; 'AK Parti'li bir meclis üyesini Encümen'e alacağım' dedim. Şimdi verdiğim sözü tutmak için size demokratik bir çağrıda bulunuyorum; 'Gelin birlikte yönetelim' diyorum. Benim partimin Acarlar'dan seçilmiş meclis üyesi yok, Acarlar büyük bir mahalle, sorunları, ihtiyaçları var. Acarlar'dan Encümen'e bir meclis üyesi seçelim, farklı partilerin meclis üyeleri Encümen'de görev yapsın, şeffaf bir şekilde belediyemizi yönetelim" diyerek Encümen Üyeliği'ne Cumhur İttifakı'ndan Orhan Yavuz'u, DSP'den de Mustafa Kayhanlar'ı önerdi. ÖNERİ KABUL GÖRMEDİ Yavuz önerisini kabul etmeyen Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Şevki Can, grup olarak adaylarının Ali Şimşek olduğunu açıkladı. Yapılan gizli oylama sonucunda, 26'şar oy alan Şimşek ve Kayhanlar Encümen'in yeni üyeleri oldu.

KOMİSYONLARA ÜYE SEÇİLDİ

Daha sonra komisyon üyeleri belirlendi. Gerçekleştirilen açık oylamayla Plan ve Bütçe Komisyonu'na Cumhur İttifakı'ndan Hatice İrik, Orhan Yavuz, Nedim Yıldız, Millet İttifakı'ndan Muammer Öztürk, Mehmet Çelebi, İmar Komisyonu'na Millet İttifakı'ndan Murat Gören, Fatma Tabak, Cumhur İttifakı'ndan Fatih Subaşı, Levent Güleçyüz, Hasan Güneş ve Kıymet Takdir Komisyonu'na Cumhur İttifakı'ndan Hatice İrik, Yakup Yılmaz, Millet İttifakı'ndan Muammer Öztürk seçildi.

KOLTUĞUNU TEKİN’E BIRAKTI

2019 yılına ait Denetim Komisyonu raporunun meclis üyelerinin bilgisine sunulduğu toplantıda, faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi. Oylama sırasında Başkan Kaya koltuğunu, Meclis Başkan Vekili Şenay Tekin’e bıraktı.

KREDİYLE 300 BİN LİRA KAR EDECEK

Toplantının en dikkat çeken maddelerinden birisi de İncirliova Belediyesi'nin İller Bankası'ndan 3 milyon 850 bin lira kredi kullanma talebi oldu. Kredi kullanımı ile ilgili konuşan Başkan Kaya, belediyenin borcunu yapılandırmak için kredi kullanmak istediklerini söyledi. Kaya, "Yapılandırma ile belediyemizin 300 bin lira karı olacak" ifadelerini kullandı. Söz konusu madde oy çokluğuyla kabul edilirken, oylamada Cumhur İttifakı meclis üyelerinden sadece Nedim Yıldız, hayır oyu kullandı. Yıldız, yapılandırma için kredi kullanmanın gereksiz olduğunu savundu.

UYAR YERİNİ ALDI

Öte yandan CHP’li Kenan Balcı’nın istifa etmesiyle boşalan meclis üyeliği görevine gelen İYİ Parti’li Sibel Uyar da ilk kez toplantıya katıldı. Uyar; katip üyeliğine seçildi. Diğer maddelerinin de görüşülmesinin ardından, toplantı sona erdi.