AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Aydın’daki 300 ihracatçı firmayla köprü oluşturulması için 2018 yılı Ağustos ayı içerisinde Aydın Ticaret Borsası binasında törenle açılarak hizmete giren Türk Eximbank Aydın İrtibat Bürosu’nun faaliyetlerine devam ettiğini açıkladı. Türk Eximbank Aydın İrtibat Bürosu’nun Aydın’daki ihracatçı firmaların daha önce İzmir’de yaptığı işlemlerin Aydın’da yapılmasını sağladığını söyleyen Milletvekili Savaş, mevcut büronun şubeye dönüştürülmesi noktasında da girişimlerine devam ettiğini belirtti.

"İHRACATIN 1 MİLYAR DOLARA ÇIKMASI BEKLENİYOR"


Halihazırda da Türk Eximbank Aydın İrtibat Bürosu’nun Aydın'daki ihracatı daha da üst seviyelerlere çıkarmak için ihracatçı firmalara desteğinin kesintisiz devam ettiğini belirten Milletvekili Savaş, "Türk Eximbank Aydın İrtibat Bürosu, ihracat potansiyeli yüksek olduğu için ilimizde faaliyetlerine başlamış ve hizmete girmiştir. En son Türk Eximbank’ın Genel Müdürü ile de görüştüm. Aydın’daki faaliyetler kesintisiz devam ediyor ve şubeye dönüştürülmesi noktasında da ihracatın 1 milyar doların üzerine çıkması bekleniyor” dedi

"FAALİYETLER KESİNTİSİZ DEVAM EDECEK"


Türk Eximbank Aydın İrtibat Bürosu’nun Aydın’da faaliyetlerini sonlandırmak gibi herhangi bir planının da olmadığını üstüne basa basa vurgulayan Milletvekili Savaş, “Türk Eximbank Aydın İrtibat Bürosu’nun ilimizde faaliyete geçmesi, ihracatçılarımıza doğrudan ulaşma yönünde belirlenen kapsamlı bir stratejinin parçasıdır. Bu faaliyetler de ilimizde kesintisiz devam edecektir. Aydın’daki irtibat bürosunun, değişim ve dönüşüm yönünde attığı her adım, ilimizdeki daha fazla ihracatçıya daha çok destek verme hedefinde ilerlememize de katkı sunacaktır. Bizler de ilimizin üretim, istihdam ve ihracat kapasitesini daha da artırmak için var gücümüzle çalışmaya ve elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"ŞUBEYE DÖNÜŞMESİ İÇİN ENGEL YOK"


"Aydın’ın ihracatını daha üst seviyelere çıkarmak için sadece bize değil, ilimizde tüm erklere ve ihracatçı firmalarımıza da büyük iş düşüyor" diyen Miletvekili Savaş, "Umuyoruz iki Türkiye’nin 2023 hedefleri kapsamında ilimizin ihracatı da önümüzdeki süreçte 1 milyar doların üstüne çıkacak ve Türk Eximbank Aydın İrtibat Bürosu da bu vesileyle şubeye dönüştürülerek resmi statüye kavuşacaktır. Şubeye dönüşmesi için de önümüzde bir engel de görmüyoruz” diye konuştu.