Aydın Adliyesi B Girişi önünde yapılan açıklama öncesinde polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Aydın Baro Yönetim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu basın açıklamasında konuşan Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, “Barolar olarak savunma, dolayısı ile yargı bağımsızlığını ve vatandaşların hukuk güvenliğini ortadan kaldıracak olan, baroların seçim sistemlerinin değiştirilmesi, çoklu baro, nispi temsil, baroların bölünmesi şeklinde bir süredir sürdürülmekte olan girişimlere karşıyız. Baroların seçim sistemlerinin değiştirilmesi adı altında işlevsizleştirilmesi öncelikle avukatların yalnızlaştırılması, devamında ise ülke üzerinde yaşayan her bireyin açıkça cezalandırılmasıdır" dedi.

"UMUDU SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"


Bozkurt, şunları kaydetti: "Baroların parçalanması, susturulması sadece avukatların değil çocukların, kadınların, ağaçların, adalete erişimde dezavantajlı tüm grupların ve istisnası olmadan herkesin susturulmasıdır. Baroların parçalanması, hukuk devletinin yok edilmesi ve ülkemizde insan onurunun güvencesi olan tüm kalelerin yıkılmasıdır. Cumhuriyetin, demokrasinin, hukuk devletinin, laikliğin ve hak arama özgürlüğünün savunucuları; hiçbir ayrım gözetmeksizin haksızlığın karşısında yer alan ve evrensel hukuk ilkelerini kendine varlık sebebi yapan barolar olarak her zaman ve her koşulda halkımıza ses olmak için mücadeleyi sürdürecek, hukuktan başka kimsesi olmayan herkes adına hiç yılmadan umudu savunmaya devam edeceğiz."
Başkan Bozkurt, 19 Haziran 2020 tarihinde baro başkanları olarak illerden Ankara istikametine doğru "Savunma Yürüyüşü" başlatacaklarını, olağanüstü toplantı talebinde bulundukları Türkiye Barolar Birliği'ne taleplerini fiziki olarak elden teslim edeceklerini ifade etti.