Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nü tüm yarışmacı haklarıyla birlikte satın alarak 2018-2019 sezonundan itibaren Sultanlar Ligi’nde mücadele etmeye başlayan Aydın Büyükşehir Belediyespor kısa sürede önemli başarılar elde etti. İlk sezonunda Cev Challenge Kupası’nda finalde kaybederek ikinci olan Aydın’ın Sultanları, lige tutunmayı başardı. 2019-2020 sezonunda sezonu 7’nci sırada tamamlayan Sultanlar, gelecek sezon ligdeki iddiasını yaptığı transferlerle gösterdi.

DOLU TRİBÜNLERE OYNUYORUZ


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, spora ve sporcuya yatırım yapan bir belediye olduklarını belirtti. Futbol, basketbol, erkek voleybol, masa tenisi, yüzme, jimnastik, badminton, satranç, bisiklet, halter, bowling, dart, halk oyunları, okçuluk, briç, bilardo, atıcılık, bedensel engelliler, görme engelliler, hentbol, eskrim, tekvando, boks, kick boks ve kürek gibi amatör branşların yanında Sultanlar Ligi’nde mücadele veren Kadın Voleybol Takımı’nın başarılarının kendisini mutlu ettiğini belirten Başkan Çerçioğlu, “Aydın’da her yıl uluslararası çapta plaj voleybolu müsabakaları düzenliyoruz. Voleybola olan ilimizdeki sevgi ile altyapımızdaki voleybol tutkusu ile birleşti. Aydın’ın Sultanları’nı Bursa ekibini alarak kurduk. Seyircilerimizin maçlara gösterdiği ilgiyle geçen yılın gişe hasılatı şampiyonu olduk. Tüm maçlarımızı dolu tribünlere karşı oynadık. Bu durumdan Aydınlı vatandaşlarımız da biz de çok mutluyuz” dedi.

DÜNYA YILDIZLARI BİZİ TERCİH ETTİ


Aydın’ın Sultanları’na dünya yıldızlarını kazandırdıklarını belirten Başkan Çerçioğlu, “Sultanlar Ligi’nde rekabet üst düzeyde. Bu bakımdan takımımızın kenti en iyi şekilde temsil etmesini sağlamak amacıyla iyi bir ekip kurduk. Mütevazi bütçemizle en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İlk iki yılda güzel işler başardık. Bu yılda dünya yıldızları bizi tercih etti. Dünyanın en iyi liginden dünyanın en iyi oyuncularını Aydın’ın takımıyla izlemek bizler için gurur verici. Çok çekişmeli maçlar seyrediyoruz. Gelecek yıl daha çekişmeli maçlar izleyeceğiz. Avrupa’da ilk yıl final oynadığımız günleri unutmak mümkün değil, bunun devamı getirip Aydın’a yakışan başarılar elde etmek istiyoruz” diye konuştu.

TAKIMIMIZA GÜVENİYORUM


Takımdaki oyunculara ilginin çok fazla olduğunu dile getiren Başkan Çerçioğlu, “Oyuncularımıza ve teknik heyetimize güveniyoruz. Onlar da bu güveni boşa çıkarmayacaklarına inanıyorum. Oyuncularımızın hepsi çok özel ancak takım kaptanımız Meryem Boz’un hem milli takım performansı hem de takımımıza katkısından dolayı özel bir yeri olduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.