Karikatüristik Haber Sitesi olarak kendi olanakları ile bu yarışmayı düzenleyip ilçenin doğal, tarihi, kültürel güzelliklerinin tanıtımını sağlamak ve karikatür sanatına katkı sağlamayı düşündüklerini söyleyen Keklik, “İlk günden yurt dışından gönderenler var, şimdiden yarışmaya ilgi çok. Yarışmaya katılım için herhangi bir yaş sınırlaması yok, amatör profesyonel herkes katılabilir, daha önce de böyle bir projemiz vardı ama sponsor bulamamıştık, bunu da kendi bütçemizle yapıyoruz. Yarışmadaki amacımız Kuşadası'nın tarihi ve turistik yerlerinin, yaşam kültürünün uluslararası alanda daha fazla tanınmasını sağlamak, bunun içinde sanatsal bir çerçevede uluslararası düzeyde tanınmış çizerler tarafından Kuşadası karikatürize edilecek. Bu çalışmaları sergilemek ve bir PDF albümde toplayarak Kuşadası arşivine dahil edilmesini sağlamak istiyoruz” dedi.

KATILMA ŞARTNAMESİ


Keklik, Kuşadası’nın değerleri uluslararası karikatür yarışmasının katılma şartnamesini de açıklayarak şunları kaydetti: “Yarışma dil, din, ırk ayrımı yapmadan amatör-profesyonel tüm karikatüristlere açıktır. Yarışmaya sınırsız karikatürle katılım yapılabilir. Gönderilen eserlerde herhangi bir teknik sınırlaması yoktur. Gönderilen eserler A3 (29,7x42 cm) ebatını geçmemelidir. Gönderilen eserler “JPG” formatında ve 300 DPI çözünürlükte olmalı. Her bir çalışma maksimum 3Mb boyutunu geçmemelidir. Ödül kazanan sanatçıların ödülleri adreslerine gönderilecektir. Seçilen eserler Kuşadası KUAKMER Sanat Galerisi’nde Ağustos ayı içerisinde sergilenecek ve PDF formatında katalog haline getirilecektir. Katalogun PDF kopyası eserleri seçilen katılımcılara gönderilecektir. Katılımcılar adını, soyadını, adresini, telefon, mail, fotoğraf ve biyografisini içeren bilgilerini göndereceklerdir. Karikatürler kurum arşivinde tutulacak ve posterlerde, el notlarında, takvimlerde, dergilerde ve gazetelerde kullanılabilir. Yayın bu karikatürün sahibine gönderilecektir. Karikatürcüler eserlerini göndererek ve yarışmaya katılarak söz konusu kural ve koşulları kabul ederler.”

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULACAK


Öte yandan Kuşadası hakkında detaylı bilgi için: https://www.youtube.com/watch?v=DqgrPrmYucc Lütfü ÇAKIN ve Musa KEKLİK fotoğrafları için: http://www.karikaturistik.com/haber/kusadasinin-degerleri-uluslararasi-karikatur-yarismasi-2020/ adreslerinden bilgi alınabileceği aktarıldı. Ödüller ise, “Birinciye, birincilik plaketi artı birincilik diploması artı sergilenme. İkinciye, ikincilik ödülü: ikincilik plaketi artı ikincilik diploması artı sergilenme. Üçüncüye; üçüncülük plaketi artı üçüncülük diploması artı sergilenme. 3 adet onur mansiyonu: madalya artı onur mansiyonu diploması artı sergilenme” olarak açıklandı.
Jüri üyelerinin de ülkenin ve dünyanın sayılı karikatüristlerinden kurulduğunu söyleyen Keklik, “Ülkemizden; Aşkın Ayrancıoğlu, Fahriye Çıtaklı, Musa Keklik, Lütfü Çakın, Halit Kurtulmuş, Oğuz Gürel, Marian Avramescu Romanya, Luis Carlos Fernandes’in Brezilya’dan oluşuyor. Son katılım tarihi de 10 Ağustos olarak belirlendi” ifadelerini kullandı.