Didim’in en eski yerleşimi yeri olan eski adıyla Yoran Köyü, şimdiki adıyla Hisar Mahallesi'nde 65 yıldır bakkal dükkanı işleten Murat Kafadaroğlu, son aylarda yaşanan hırsızlık ve talihsiz olaylar nedeniyle iş yerini kapatmak zorunda kalmıştı.
Olayın basın yoluyla duyurulmasının ardından hem Didim Belediyesi, hem de Didim Rumeliler Derneği harekete geçti.

“KENTİMİZİN BELLEĞİ OLAN MURAT AMCAYA SAHİP ÇIKACAĞIZ”


Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Murat Kafadaroğlu’nu evinde ziyaret etti. Ziyarette Başkan Atabay’a, Hisar Mahalle Muhtarı Bahri Aşık eşlik etti. Başkan Atabay, Murat amcanın kendisinin ve iş yerinin Didim için bir değer olduğunu ifade ederek, “Kentimizin yaşayan hafızalarından Murat Bakkal'ın ve tarihi işletmesinin bir süredir kimliği belirsiz kişiler tarafından rahatsız edilmesi üzerine kendisine ziyarette bulunduk. Didim Belediyesi olarak bu tarihi değerin yaşatılması için her türlü önlemi alacak, her türlü desteği vereceğiz” dedi.

“MURAT AMCA BİR DEĞERİMİZ”


Didim’in yerlilerinden olan Murat Kafadaroğlu’nu Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Başak Kamacı Budak ile yönetim kurulu üyeleri de ziyaret edip kendisini dinledi. Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Budak, "Biz de kendisini ziyaret ederek neler yapabileceğimizi ve dükkanını yeniden açabilmesi için nasıl destek olabileceğimizi konuştuk. Ziyaretimiz sırasında Eskiköy’deki asayiş sorununun yalnızca Murat Amca’nın değil tüm mahalle sakinlerinin ortak sorunu olduğunu gördük. Maalesef Didimlilerin geçmişinin saklı olduğu Yoran Köyü madde bağımlısı gençlerin insanları tehdit ettiği, korkuttuğu bir yer haline gelmiş durumda. Konuya ilişkin Kaymakamımız Sayın Mehmet Türköz’ü arayarak bilgi verdik. Kaymakam Bey konuyla bizzat ilgileneceğini belirtti. Ayrıca Didim Belediye Başkanı Sayın Deniz Atabay’ın da konuya duyarlılık göstererek belediye olarak gerekli desteği sağlayabileceklerini Murat Amca’ya bildirdiğini sevinerek öğrendik. Hep birlikte hem Yoran Köyü’ne, hem de Murat Amcamıza sahip çıkacağız. Tüm Didimlileri köyümüze ve Murat Amca gibi değerlerimize sahip çıkmaya davet ediyoruz" diye konuştu.