Nazilli Manavcılar Odası Başkanı Kemal Cansız Perşembe Pazarı’nın kurulmayacağı kararı ile ilgili görüşmek için Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’la bir araya geldi. Üyelerinin Pazar için mal aldıklarını dile getiren Cansız, görüşmeler sonunda Perşembe günü karara uyarak tezgah açmayacaklarını belirtti. Alınan karara tepki gösteren esnaf, toplantı sırasında belediyenin toplanarak, ”Biz mahsullerimizi satamazsak ne yapacağız çöpe gider. Bu Perşembe tezgahlarımızı açalım haftaya açmayalım ”diyerek tepki verdiler. Perşembe günü pazarın kurulmayacağını dair bilginin en aza Salı gününden bildirmeleri gerekirdi diyen pazarcılar son kararın ne olacağını meraklı gözlerle beklediler.

“SAYGILIYIZ, UYACAĞIZ”

Görüşmeler sonunda bir açıklama yapan Nazilli Manavlar Odası Kemal Cansız, “ Nazilli Kaymakamlığı ve Nazilli Belediyesiyle yaptığımız görüşmeler sonunun da bir karara vardık, önce sağlık. Yarın Perşembe Pazarı açmayacağız. Manavlar olarak bu karara saygılıyız, uyacağız, Cumartesi günü tezgahımızı açacağız” dedi.
Öte yandan Nazilli Manavlar Odası üyelerine SMS yoluyla mesaj atarak kararı tebliğ ettiler. Gönderilen mesajda, “Üyelerimizin dikkatine. Yarın Perşembe pazar yerinde Pazar, kesinlikle kurulmayacaktır. 27 Mart 2020 Cuma Günü Turan Mahallesi ve Yeni Mahallesi pazarımız açık olacaktır. Önemle duyrulur. Nazilli Manavlar Odası Başkanı Kemal Cansız” dedi.