TBMM eski Başkanı, Aydın eski Milletvekili İsmet Sezgin'in vefatının üçüncü yıl dönümünde CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, sosyal medya hesabından "Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan hakkında verilen idam kararına TBMM'de yapılan oylamada idam edilmesi için oy kullananlardan İsmet Sezgin'i ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyorum!" açıklamasını yapmıştı. Ziyaret ettiği İncirliova'da basın mensupları ile bir araya gelen İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, kendisine sorulan soru üzerine Mersin'in İsmet Sezgin açıklamasını değerlendirdi.

"TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA"


Vatana, millete hizmet eden herkese saygısının olduğunu belirten Sarı, Mersin'in açıklamasını ise siyasi nezakete aykırı bulduğunu belirterek, "İsmet Sezgin, Türk demokrasi hayatında Aydın’ı temsilen Türk devletine önemli katkı ve hizmetleri olan bir şahsiyet. Bunların manevi hatıraları önünde biz her zaman başarılarını saygıyla yad ederiz. Onun dışında 50 sene önceki olaylara bugünün gözüyle bakmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Yeni nesil arkadaşlara, tarihi olayları o günün şartlarına göre değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Dolayısıyla yapılan açıklamayı talihsiz bir açıklama olarak görüyorum. Kendisinden açıklamasını düzeltmesini bekliyorum” dedi.
CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun merhum Başbakan Adnan Menderes ile İsmet Sezgin’i lokma hayrı yaparak yad ettiğini hatırlatan Sarı, örnek alınması gereken tablonun ise bu olduğunu ifade etti.