Uludağ'da 1 Aralık tarihinde kaybolan iki amatör dağcığı arama çalışmaları sürerken, yetkililer arama çalışmalarının sekizinci gününde kırmızı montun bulunduğu noktanın 1 km uzaklığında bir erkek ceseti buldu.

Uludağ'da kar altında bir ceset bulundu

İstanbul'dan gittiği Uludağ'a 1 Aralık Pazar sabahı amatör dağcı arkadaşı Mert Alparslan ile tırmanışa geçen Efe Sarp'tan bir hafta sonra ilk izler bulunmuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

34 SK 2280 plakalı otomobillerini Uludağ Jandarma Karakol Komutanlığı'nın önüne park edip zirve tırmanışına geçen dağcılar sisin etkili olduğu bölgede, hava kararınca yollarını kaybetti. Aileleri Alparslan ve Sarp'a ulaşamayınca jandarmaya ihbarda bulundu. Aynı gün saat 23.00 sıralarında Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Jandarma Özel Harekat (JÖH), AFAD, BAKUT, İHH, AKUT ve Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekiplerinden oluşan 265 kişiyle arama- kurtarma çalışmasını başlattı. Aramalar Uludağ'ın Maden, Yedigöller, Saitiabat, Çobankaya, Sarıalan, Alaçam bölgelerinde yoğunlaştı. Ekipler, kar yağışıyla birlikte dağcıların sığınabilecekleri mağaralarda ve düşme ihtimaline karşın kuyularda da arama gerçekleştirdi. Ekipler, kurdukları halatlı düzenekle mağara ve kuyulara indi ancak bir sonuç alamadı.