Partisinin İncirliova İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, İncirliova İlçe Başkanı Polat Tanrıkulu ve yönetiminin tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda basın mensuplarının sorunlarını da yanıtlayan Başkan Pehlivan, aynı zamanda Cumhur İttifakı Meclis Üyesi olan Tanrıkulu'na son İncirliova Belediye Meclisi'nde verdiği sözlü ve fiziki tepki ile gündeme gelen İncirliova Belediye Başkanı İYİ Parti'li Aytekin Kaya'ya sert sözlerle yüklendi.

"ISRARLI ŞEKİLDE SALDIRIYOR"


Parti olarak ilkeli ve dürüst bir siyaset izlediklerini belirten Pehlivan, siyasette önemli olanın kırmak, incitmek değil, birleştirmek ve bütünleştirmek olduğunu söyledi. Seçimlerin ardından, Belediye Başkanı Kaya'nın ise ısrarlı bir şekilde Milliyetçi-Ülkücü camiaya saldırdığını, MHP'nin mensuplarına karşı ağza alınmayacak laf ve iftiralarla siyaset yaptığını belirten Pehlivan, bunun çok yanlış politika ve hareket olduğunu dile getirdi.

“KAVGAYLA, DÖVÜŞLE OLMAZ”


Pehlivan, Kaya'nın belediye başkanlığı görev süresi içinde Milliyetçi-Ülkücü camia ile yaşadığı problemleri hatırlatarak, "İlk mecliste problem yaşandı. Onu aştık. Ülkü Ocakları başkanımızla problem yaşadı. Onu da aştık. Şimdi de bu şekilde problem yaşanıyor. Biz buradan kendisine bu işlerin kavgayla, dövüşle olmayacağını, MHP'nin kendisine yapılan hiçbir şeye sessiz kalmayacağını, Ali kıran baş kesenlikle belediye yönetilmeyeceğini, hakaretvari konuşmalarla bu işlerin olmayacağını, hepimizin amacının İncirliova’ya hizmet etmek olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.

“DEDİKODU DEĞİL, HİZMET ÜRETSİN”


Kaya'nın göreve geldiği günden beri asker karısı gibi ağladığını dile getiren Pehlivan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Devamlı bir serseniz içerisinde, devamlı bir sızlanma içerisinde. Milliyetçi-Ülkücü camiaya ve eski belediye başkanımıza karşı ağır ithamlarda bulunuyor. Kendisini buradan ikaz ediyoruz, laf üretmesin, dedikodu üretmesin, hizmet üretsin, iş yapsın. ‘Satmayacağım’ dedi, meclisten satış kararları istedi. Borç gayet doğal olabilir. Sadece İncirliova'nın değil, diğer belediyelerin de borçları var. Önemli olan çözüm üretmek. Biz 2014 yılında belediyeyi aldığımızda da 15-16 milyon lira borç vardı. Devamlı borç üzerinden siyaset olmaz."

"KESİNLİKLE ALTTAN ALMAYACAĞIZ"


Kimsenin kimseye hakaret etme hakkının olmadığının altını çizen Pehlivan, "Etmiş olduğu hareketleri de tüm kanuni haklarımız saklı kalmak şartıyla misliyle kendisine iade ediyoruz. Haddini bilsin, ağzından çıkanı kulağı duysun. Siyasette samimiyetin, saygının önemini defalarca kamuoyuyla paylaştık. Birbirimize saygılı olmalıyız, seviyeli davranmalıyız. Kimse kimseye hakaret edemez, öyle bir özgürlüğü yok. Bizler de buna müsaade edemeyiz. Aklını başına alsın. Belediye başkanı gibi davransın. Bu da kendisine son ihtarımız. Bundan sonra biz de aynı şekilde kendisine tepki göstereceğiz, kesinlikle ve kesinlikle alttan almayacağız" ifadelerini kullandı. Pehlivan, Kaya’yı "Belediyede farklı bir yolsuzluk var, belediyede paraların gittiği yer belli değil" sözlerini de ispatlamaya davet ederek, “Bunları ispat etmeyen şerefsizdir, adidir, alçaktır" dedi.