Bazı muhtarların toplantıyı gereksiz görmeleri şeklindeki yargılarına cevap veren İnal, “Söze başlamadan önce her ay rutin yaptığımız bu toplantı bazı arkadaşlarımıza boş gelebilir. ‘Her ay toplanıyoruz ama bir şey yapılmıyor’ diyebilirsiniz. Seçildiğimde şeffaf bir anlayışla belediyeyi yöneteceğim dedim. Her ay muhtarlarla bu toplantıyı yapacağım dedim. Her ay ne yaptık, neler yapıyoruz, hangi köye ne yaptığımızı sizler ve herkes bilsin diye yapıyoruz. Prosedürler çok ağır işliyor. Ben de istiyorum, elimde bir sihirli değnek olsun. Hokuz pokuz yapayım ama olmuyor. Sizden fazla ben buraya bir hastane yapılsın, doğalgaz gelsin, otopark yapılsın istiyorum. Bir otoparkın yapılmasını istiyorum. TOKİ yapılsın istiyorum. Birilerine bir şey anlatmak zorunda kalmayayım istiyorum. Ama olmuyor” dedi.

TOPLANTIYA KATILMAYAN MUHTARLARA ELEŞTİRİ

Dert dinlemekten asla gocunmadığını kaydeden İnal, “Pazartesi günleri yukarıdaki Dedeoluk kahvesinden aşağıya doğru bütün esnaflara, pazarcılarımıza hayırlı işler dileyerek makamıma geliyorum. 09.30-10.00’da makama giriyorum. Özellikle bu saatten önce randevu vermiyorum. Yine akşamları kahveye çıkıyorum. Herkesin derdini birebir dinlemek istiyorum. Kimse derdini söylemekten çekinmesin. 10 kere de 100 kere de söyleyebilirsiniz. Ben numaramı değiştirmedim. Numaram 24 saat açık. Herkes arayabilir. Gücümüz yettiği kadar da yapmaya çalışacağız. Bu sebeple bu toplantıyı boş diye algılamayın. Burada her ay toplanıyoruz. Yapılanları ve yapılamayanları konuşuyoruz. Bir mahalleye bir şey yapıldığını duyan muhtar oraya yapılmış bize neden yapılmadı diye geliyor. Biz bu toplantıyı yapmasak kimin haberi olacak? Bundan sonra bu aydan itibaren 3 ay üst üste toplantıya gelmeyenin mahallesine ben gideceğim. Bütün mahalleyi toplayarak diyeceğim ki, ‘Muhtarınız toplantıya gelmiyor, sizin bir isteğiniz var mı?’ diyeceğim” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN PERSONELİME 24 SAAT ULAŞABİLİRSİNİZ”

Nargedik Muhtarı Öznur Tekin, “Bizim köylerde ihtiyacımız olduğunda kimi arayacağız? Çavuşlar telefonumuza doğru düzgün açıp doğru düzgün cevap vermiyorlar. İyi bir şekilde muhatap olamıyoruz. Bizimle bir sorunları mı var” diye sordu. İnal bu soruya, “Ben bütün kadroma özellikle işçi çavuşlarıma bana telefon konusunda şikayet gelmeyecek dedim. Ben bu şikayetleri değerlendireceğim. Benim telefonum nasıl 24 saat açıksa onunki de açık olacak. Kesinlikle size de yanlış bir cevap vermeyecek. İşler yavaş olabilir, bir aksaklık olabilir, bunun açıklaması yapılır ama bu şekilde telefonu açmamak, yanlış cevap vermek kabul edilemez” şeklinde cevap verdi.