Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Ramazan Sevci, karaciğer rahatsızlığı nedeniyle Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne başvurdu. Tedavi süreci devam eden 67 yaşındaki Sevci için geçen yıl organ nakli yapılması kararı verildi. Bir yıldır nakil bekleyen evli ve iki çocuk babası Sevci’ye karaciğer nakli için uygun kadavra bulundu. Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda görevli Organ Nakli Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Erdem Barış Cartı ve Yrd. Doç. Dr. Gökhan Ünsal, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Varlık Erel, Dr. Çağrı Coşkun, Organ Nakli Sorumlu Hemşire Füsun Kaya tarafından 5 saat süren başarılı operasyonla organ, Sevci’ye nakledildi.

16’NCI ORGAN NAKLİ


Yaklaşık 15 yıldır karaciğer rahatsızlığı yaşadığını belirten Sevci, “Geçen yıl organ nakli olmadan sağlığıma kavuşamayacağım söylendi. Hastalığımdan dolayı çok zor günler geçirdim. Kadavradan bulunan nakille hayata tutundum. Allah bana ikinci yaşam şansı verdi. Adeta yeniden doğdum. Atatürk, ‘Beni Türk doktorlarına emanet ediniz’ demişti. Ben de öyle yaptım ve bu başarılı doktorlarımızın sayesinde sağlığıma kavuştum. Operasyonumu gerçekleştiren tüm doktorlara ve ADÜ’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ORGAN BAĞIŞI ÇOK ÖNEMLİ”


Organ bağışının çok önemli olduğunu belirten Sevci, “Organ bağışı sayesinde iyileştim. Organ bağışı konusunda toplumda öncü olacağım. İlk olarak ailemin tüm bireylerinden organlarını bağışlamalarını istedim ve onlar da kabul ederek organlarını bağışladı” şeklinde konuştu.
Öğretmen Sevci’nin sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Erdem Cartı, “Önümüzdeki günlerde hastamızı taburcu edeceğiz. Bu nakille birlikte ADÜ Hastanesi olarak yaklaşık iki yılda 16’ncı karaciğer naklini başarıyla yapmanın gururunu yaşıyoruz. Herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” diye konuştu.