Batman’ın Sason ilçesinde 2 dönem Belediye Başkanlığı yapan İrfan Arslan’ın ilçedeki temasları ve Belediye Başkanı A. Deniz Atabay'ın daveti üzerine Batman’dan gelen 18 muhtar, Didim Belediyesi tarafından ağırlandı. Meclis toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette muhtarları Başkan Atabay ile başkan yardımcıları Yusuf Deveci ve Zeynel Şener ağırladı. Ziyarete Didimli muhtarlar da eşlik etti.

  “KARDEŞLİĞİMİZ PEKİŞTİRİLDİ”

  Ziyarette ilk konuşan Batman Sason’un Belediye eski Başkanı İrfan Arslan, “Ülkemizde Kürt’ü, Türk’ü, Alevi ve Sünni’siyle birbirleriyle oturuyor ve birbirine sevgi gösteriyor. Herkes farklı yerden ve kültürde doğabilirdi. Bu bizim seçme hakkımız değil isteyerek ya da tercihen yaptığımız bir şey değil. Ancak günümüze bakıyoruz, ayrıştırmalar oldu ki insanlar birbirinden soğudu. Böyle bir ortamda Didim Belediye Başkanımız kardeşliği, birlikteliği pekiştirmek amacıyla böyle bir program hazırladı. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

  BATMAN'A DAVET ETTİ

  Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay ise Didim ile Batman arasında gönül köprüsünün karşılıklı olması gerektiğini belirterek, Didim’den bir heyeti de Batman’da ağırlamak istediklerini dile getirdi. Atay, Batman ve Sason'la ilgili olarak bilgi paylaşımında bulundu.

  “TEK VÜCUT OLMALIYIZ"

  Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay da, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Batman’a davet edildikleri bir düğünde kendilerinin çok iyi karşılandığını belirterek, bu ziyaret sonrasında bu fikrin ortaya çıktığını kaydetti. Atabay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülkede yaşamak, bu ülkenin insanı olmak çok zor, bu ülkeyi dışarıdan rahat bırakmadılar ve bırakmayacaklar da. Onun için Doğuda ve batıda yaşayanlarla tek vücut olmalıyız. Başka şansımız yok. Öyle bir coğrafyadayız ki rahat bırakmıyorlar. Bizler nasıl bir mozaik olduğumuzun farkında değiliz. Bizler de kardeş kavgasından sonra bir şeylerin farkına vardık. Sizler yurdumuzun bir parçasından gelip misafirimiz oluyorsunuz. Yarın başka yerde de olabiliriz. Burada bunu paylaşabilmek çok önemli.”  

  HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRİLDİ

  Konuşmaların ardından Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay, Başkan Atabay’a Batman’ın simgesi petrol rafinesi şiltini takdim etti. Başkan Atabay da misafirlerine Didim Belediyesinin hazırladığı hediyeleri verirken, belediye önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.