Aydın'da yaşayan Göksel (38) ve Hacer Tok (39) çifti, 11 yaşındaki oğulları Sedat'ı kilo kaybı nedeniyle Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne götürdü. Buradan Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen ve yaklaşık 10 ay önce lösemi teşhisi konulan küçük Sedat için ilik nakli arayışı başladı. İlik nakli bekleyen Sedat'a, Almanya'dan yüzde 100 uyumlu donör bulunmuştu ancak bu kişinin hastalık taşıması nedeniyle nakil gerçekleşmemişti

İLİK NAKLİ 23 EYLÜL’DE


Ses Gazetesi, ilik nakli bekleyen Sedat’ın ve ailesinin ‘donör olun’ çağrısını okuyucularına, 8 Haziran’da ‘Küçük Sedat yaşamak için ilik bekliyor’ başlıklı haberle duyurmuştu. Haberlerin ardından Tok ailesine Almanya’dan ikinci müjdeli haber geldi. Sedat’a ilik nakli için Almanya'da yüzde 100 uyumlu donör bulundu. Bunun üzerine küçük çocuk, nakil işlemlerinin başlatılması için Ege Üniversitesi Hastanesi'ne yattı.

MUTLULUĞUNU DİLE GETİRDİ


Oğlu Sedat için herkesten dua etmesini isteyen baba Göksel Tok, "Işın tedavisi ve 3-4 günlük kemoterapinin ardından oğluma 23 Eylül'de nakil işlemi yapılacak. Vücudu aldığı kemoterapilerden çok yorulmuştu. İnşallah çocuğumuz bu eziyet ve çilelerden kurtulacak. Kelimelere sığmayacak bir mutluluk yaşıyoruz. Umarım tüm nakil bekleyen hastalar bu mutluluğu yaşar" dedi.