İkiçeşmelik İlkokulu'nda gerçekleştirilen kutlamalara Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Belediye Başkanı Ömer Günel, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Karagöz, Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Cihan Seymen, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, şube ve okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

EĞİTİMİN ÖNEMİ ANLATILDI


İlköğretim Haftası tören programında saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Okul Müdürü Fevzi Uysal, ülkemizin mutlu yarınlarına kavuşmasında eğitimin öneminden bahsetti. Velilere seslenerek yarınların güvencesi çocukları Türk milli eğitiminin amaçları doğrultusunda yetiştirmeye gayret ettiklerini söyledi, eğitim yılının ülkeye, okula hayırlı olmasını diledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ataman da konuşmasında eğitimin önemine değindi. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün, işaret ettiği çağdaş uygarlık düzeyinin nitelikli insan gücü ile sağlanacağını o zamanlardan gördüğünü ifade etti. Çocukların da nasıl bir nitelik kazanacağının başta ailesi olmak üzere okul ve çevreden aldığı eğitimle görüldüğünü, ilköğretimin öğrencinin yaşamında önemli bir basamak olduğunu ifade etti. Bu konuda öğretmenlere büyük görev düştüğünü, asıl görevin velilerden başladığını söyledi. Konuşmaların ardından halk oyunları ile devam eden etkilik, protokol üyelerinin bir sınıfta derse katılması ile sona erdi.