Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel ile Belediye Başkanı Ömer Günel'in de katıldığı törende burs bağışçılarına plaket ve teşekkür belgeleri verildi.

"ATATÜRK GENÇLİĞİNE DESTEK VERİYORUZ"


KEGEV Müdürü Şadiye Evgin, programda yaptığı konuşmada, yıllardır KEGEV olarak üniversite ve lise öğrencilerine burs vermeyi önemli bir görev olarak gördüklerini söyledi. Evgin ayrıca, "Aslında vakıf, asıl görevinin Kuşadası’nda ve yöremizde eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak olduğu inancı ile burs konusunda çok önemli başarılar sağlamak, yeni kaynaklar bulmak zorunda olduğunu bilmekte. Bu nedenle bu ulvi göreve katkıda bulunacakları vakfımıza bekliyoruz. Katkı sunanlara da sonsuz teşekkür ediyoruz. Artan burs bağışçılarımızla daha fazla öğrenciye ulaşarak Atatürk gençliğine katkıda bulunup destek vermeyi hedefliyoruz" dedi.

VAKFIN ÖNCELİĞİ DAR GELİRLİ AİLELER


KEGEV Başkanı Şefik Sözer, vakfın 1990 yılından bugüne kadar çok sayıda öğrenciye burs verdiğini belirterek, “Uzun yıllardır eğitime ciddi katkı sunan KEGEV’in yönetiminde bulunmak benim için büyük bir gurur. 1990 yılında kurulan vakfımızın önceliği dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim bursu sağlamak. Bizim öncelikli tercihimiz maddi durumdan kaynaklı okuyamayan kız öğrencilerimizi okutmak oldu. Bizlere uzun yıllardır destek sunan gönüllü bağışçılarımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

"KEGEV KUŞADASI’NDA CİDDİ İŞLERE İMZA ATTI"


Şefik Sözer’in ardından konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise KEGEV’in uzun yıllardır Kuşadası’nda ciddi işlere imza atmış bir vakıf olduğunu belirterek, “Bugün Kuşadası Belediyesi temsilcisi olarak öncesinde ise Ömer Günel olarak yönetiminde bulunduğum KEGEV ilçemizde eğitime ciddi katkıları bulunan önemli bir vakıf. Böyle bir vakfın yönetiminde olmak benim için çok değerli. Şu an burs sağladığımız 74 öğrenci var. Bu ciddi bir rakam. Umarım önümüzdeki süreçte burs sağladığımız öğrenci sayısı katlanarak çoğalır. KEGEV’den burs alan öğrencilerden tek bir isteğimiz var, ileride meslek sahibi olduğunuzda KEGEV’i unutmayın. Sizler de bir öğrenciye destek olmak için vakfımıza gönüllü bağışçı olun” diye konuştu.
Törende burs alan öğrenciler, KEGEV yetkilileri ve hayır sahiplerine teşekkürlerini iletti. Duygulu anların yaşandığı etkinlik sonunda gönüllü bağışçılara plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.