Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Başkan Çerçioğlu’nun yönettiği toplantıda 21 gündem maddesi ele alınarak karara bağlandı. Toplantı öncesinde Başkan Çerçioğlu ile AK Parti'li Meclis üyesi Neşe Menderes arasında gündemle ilgili tartışma yaşandı. AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Neşe Menderes, gündemdeki maddelerle ilgili detaylı açıklamaların kendilerine gelmediğini belirterek Başkan Çerçioğlu’ndan buna çözüm bulunmasını istedi.

‘YASA BÖYLE EMREDİYOR, BİZ UYGULUYORUZ”


Menderes’in talebine yanıt veren Başkan Çerçioğlu, “Belediye meclisinin işleyişi kanunla belirlenmiştir. Gündem maddeleri ihtisas komisyonlarında görüşülür. Orada tüm partilerden temsilciler var. O temsilcilere gündemle ilgili tüm dokümanlar gelir ve tartışılır. Bugüne kadar meclis üyeleri imar veya plan bütçe komisyonunda herhangi bir doküman isteyip de önüne konulmadığı olmamıştır, zaten olamaz da. Neşe Hanım haklı olarak, ‘Ben öğrenemiyorum’ diyor. O zaman siyasi partiler ihtisas komisyonlarında aldıkları kararları veya görüştükleri konuları dönecekler grubuna anlatacaklar. Yasa böyle emrediyor, biz de buna uyuyoruz.” dedi.

ÇERÇİOĞLU, MENDERES’E İKİNCİ KEZ YANIT VERDİ


Çerçioğlu’nun ardından tekrar söz alan Menderes, “Komisyonlarda görüşülüyorsa biz neden Meclis’e geliyoruz?” şeklinde konuştu. Menderes’in sözlerine tekrar cevap veren Çerçioğlu, “Kanunu ben koymuyorum. O zaman ihtisas komisyonlarını yasa koyucu neden koymuş? Bunlar ihtisas komisyonlarında tartışılsın, görüşülsün diye koymuş. İhtisas komisyonlarındaki meclis üyeleri bunları gruplarına anlatsınlar. Biz burada ihtisas komisyonlarının yapması gereken işi yapamayız. Yasa koyucu bunu koymuş ve biz yasalara uygun şekilde hareket ediyoruz” diye konuştu.

KUŞADASI BELEDİYESİ'NE 4 MİLYONLUK EK ÖDENEK


Yaşanan tartışmanın ardından meclis gündeminde yer alan maddeler görüşüldü. Kuşadası Belediyesi’nin 2019 Mali Yılı Bütçesine 4 milyon 460 bin lira ek ödenek verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan ‘Aydın’da Jeotermal’ temalı karikatür yarışmasında birinci olanlara bilgisayar, ikinci olanlara notebook ve üçüncü olanlara ise tablet verilmesi, 15 yaş altı katılımcılara da bisiklet hediye edilmesi oy birliğiyle karara bağlandı.