Aydın’ın Efeler ilçesi Osman Yozgatlı Mahallesi’nde yaşayan Cebrail-Sabriye Özdemir çiftinin 8 ay önce Rukiye isimli kız çocukları dünyaya geldi. Özdemir ailesinin 7’nci çocuğu olan minik Rukiye'nin doğumundan bir hafta sonra koltuğunun altında yaralar oluştu. Yaralar, bir süre sonra tüm vücuduna yayıldı.

HER GÜN İLAÇLI TEDAVİ

İki farklı hastanede tedavisine başlanan 8 aylık Rukiye bebek, ardından Adnan Menderes Üniversitesi ( ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Yapılan kontrollerde Rukiye bebeğe nadir görülen Incontinentia Pigmenti adlı cilt hastalığı teşhisi koyuldu. Tedavi süreci devam eden Rukiye bebeğin her gün ilaçla yaralarının bulunduğu bölgelerin temizlenmesi gerekiyor. Minik Rukiye’nin özellikle sol bacak kısmında daha sık görülen yaraların iyileşmesi için kullanılan ilaçların sigorta kapsamında karşılanmaması ise Özdemir ailesini maddi yönden oldukça zorluyor. Bir süre önce işten çıkartılan ve devletin sağladığı sosyal yardımlarla evini geçindirmeye çalışan baba Cebrail Özdemir, tek isteğinin çocuğunun sağlığına kavuşması olduğunu söyledi. Baba Özdemir, ilaç ve tedavi masraflarının karşılanması, çocuğunun yaralardan kurtulması için hayırseverlerin desteğini bekliyor.

ANNESİNİ EMZİRMESİ YASAK

Kızında görülen hastalığın yüzde 100 tedavisinin olmadığını belirten baba Özdemir, “Yaklaşık 8 aydır çocuğumuz tedavi görüyor. Çocuğumuzun hastalığının teşhisinin konulmasının ardından doktorlar bize bu hastalığın tedavisinin olmadığını söyledi. Bunu duyduğumuzda aile olarak yıkıldık. Allah’tan ümit kesilmez. Ben çocuğumun bu yaralardan kurtulacağına inanıyorum” dedi. Kızının tedavi sürecini anlatan baba Özdemir, “Kızımın vücudundaki yaralardan kurtulması için özel bir losyonla günde 3 kez temizlenmesi gerekiyor. Yaraların olduğu bölgelerin merhemle sürülmesi gerekiyor. Bu iki ilacı ne yazık ki Sosyal Güvenlik Kurumu karşılamıyor. Bu ilaçların tek seferlik maliyeti 210 lira. Bu ilaçlardan ayda 8 kutu almak zorundayım. Bu ilaçları almazsak yaralar yüzü ve elleri dahil tüm vücuduna yayılacak” ifadelerini kullandı. Kızının yaşadığı sağlık sorunundan dolayı annesinin emzirmesinin yasak olduğunu kaydeden Özdemir, “Bu yüzden kızım iki yaşına kadar çocuk maması ile beslenecek. Raporlu olmasından dolayı aylık 570 lira olan bu mamayı 126 lira vererek alıyoruz. Benim tek isteğim kızımın iyileşmesi. Bunun için tedavi olması gerekiyor. Aile olarak kızımın tedavi masraflarını şu anda karşılamakta güçlük çekiyoruz. Şu anda işsizim. Devletimizin yaptığı yardımlarla evimi geçindiriyorum. Allah devletimize zeval vermesin. Devletimizden ve hayırsever kişilerden destek bekliyorum. Kızımın ilaçlarının masraflarını karşılasınlar bu bize yeter. Ben başka bir şey istemiyorum. Bizim tek hayalimiz çocuğumuzun sağlığına kavuşması” diye konuştu.