Gelir-gider durumu ve mizan hakkında bilgiler veren AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Temmuz ayında gerçekleşen faaliyetler hakkında da bilgilendirmede bulundu. Şahin, "Odamızın da içinde yer aldığı Madencilik Sektör Temsilcileri ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Kalaycı, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu ve Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürü Cevat Genç ile görüşmeler yaptık. Madencilik sektöründen yükselen bu feryada hükümet de kayıtsız kalmadı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Kalaycı, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu ve Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürü Cevat Genç ile sektörün yaşadığı sıkıntıları görüşmek için madencilik sektör temsilcileriyle Ankara’da ayrı ayrı bir araya geldik. Görüşmede, madencilik sektörünün sorunları ve acil önlem alınması gereken konuları Bakan Yardımcılarına ve MAPEG Genel Müdürüne anlatma fırsatı yakaladık" dedi.

ERYILMAZ’A PLAKET


Konuşmasına ay içinde gerçekleşen ziyaretler ile devam eden Şahin, "AYSO olarak Temmuz ayında İncirliova ve Germencik Belediye Başkanlarını ve kısa süre önce göreve başlayan KOSGEB Müdürü Sadullah Dülger’i makamlarında ziyaret ettik. Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Aydın’a gelen İtalya İzmir Konsolosu Valerio Giorgio ise Odamızı ziyaret etti. Konsolos Giorgio ile Aydın-İtalya arasındaki sanayi ve ticaret ilişkileri üzerine konuştuk’’ ifadelerini kullandı.
Konuk sunumlarında, Adnan Menderes Üniversitesi ( ADÜ) Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ufuk Eryılmaz, kalp ve damar sağlığı için dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi. Sunum sonrasında AYSO Meclis Başkanı Gökhan Maraş ve AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, detaylı bir sunum yapan ADÜ Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ufuk Eryılmaz’a plaket takdim ederek teşekkür etti.