Mehteran takımı eşliğinde yapılan yürüyüşe Kaymakam Ediz Sürücü, Belediye Başkanı Aytekin Kaya, meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİ LANETLİYORUM”


Açıklama yapan Belediye Başkanı Kaya, demokrasiyi ve millet iradesini hedef alan her türlü girişimi lanetlediğini belirterek, “ 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasimize, birlik ve beraberliğimize kasteden terör örgütü FETÖ’nün hain darbe girişiminin üçüncü yılındayız. Milletimizin birliğine ve vatanımızın bütünlüğüne kast eden tüm terör örgütlerini lanetliyorum. Kullandıkları piyonlar kim olursa olsun, yöntemleri ne olursa olsun hiçbir karanlık güç, FETÖ ya da PKK gibi hiçbir terör örgütü vatanımızın bütünlüğünün ve milletimizin birliğinin bozulmasına dair kötü emellerine asla ulaşamayacaktır” dedi.

“MİLLETİMİZE HİZMET ETMEK ONURUMUZDUR”


Türk milletinin tarih boyunca birçok kahramanlık destanı yazdığını ifade eden Kaya, “Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da vatanımızın birliğine ve bağımsızlığına kast eden düşmanlara karşı direnen milletimiz bu direncini 15 Temmuz’da da göstermiş, milletçe tek vücut olmuş, namlulara göğsünü siper etmiş, teröristlere geçit vermemiştir. Milletimiz tarih boyunca yazdığı kahramanlık destanlarına 15 Temmuz 2016 tarihindeki direnişiyle bir destan daha eklemiştir. Verdiği yetki ve destekle bizi görevlendiren bu kahraman millette hizmet etmek bizim en büyük onurumuzdur” diye konuştu.