Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısının ilk oturumu yapıldı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yönettiği oturumda görüşülen 15 gündem maddesi ilgili komisyonlara havale edildi. AK Parti Grubu tarafından meclise sunulan Bozdoğan, Buharkent, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı ve Köşk’e doğal gaz hattı döşenmesine ilişkin önerge oy birliğiyle gündeme alınarak, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

ÖZALP’TEN SÜRGÜN ELEŞTİRİSİ

Toplantının ardından Başkan Çerçioğlu’ndan söz alan AK Parti'li Meclis Üyesi Ramazan Özalp, yerel seçimler sonrasında farklı partilere destek verdikleri gerekçesiyle bazı belediye çalışanlarının görev yerlerinin değiştirilip sürgüne gönderildiğini ifade etti. Özalp, “Belediye başkanlarımızdan rica ediyorum. Her bireyin farklı ideolojik, siyasi görüşte olması çok normal ve doğaldır. Her belediye başkanımız kendi birim amirleriyle kadrosuyla çalışmak isteyebilirler. Ancak bu işçi kardeşlerimizden A ya da B partisine işlerinden sürgüne gönderilen ve görev yerleri değiştirilenler var. İşçinin, emekçinin ekmeğiyle, aşıyla sırf sizlere oy verilmediği için oynamayalım. İnsanların ekmeğiyle aşıyla oynamanın vebali ağır olur. Bizler bu vebalin altında kalamayız. Sizlerden rica ediyorum. Ellerimizi vicdanlarımıza koyup ya gereğini yaparsınız, ya da isterseniz bu günah ve veballe yaşamaya devam edersiniz” diyerek tepkisini dile getirdi.

“AYDIN’IN HER YERİ GÜZELDİR”

Özalp’in eleştirisine yanıt veren Başkan Çerçioğlu, “Bu sözlerin hepsini size iade ediyorum. Hiçbir günahın, vebalin altında değilim. Aydın’ın 17 ilçesi de dağıyla, ovasıyla, deniz kıyısıyla birbirinden güzeldir. Hiçbir yeri de sürgün değildir” dedi.