İçişleri Bakanlığı’nın son atama kararnamesi ile Yenipazar’da yaklaşık iki yıldır hasreti çekilen kaymakam atanmıştı. Siirt’e bağlı Şirvan Kaymakamlığı’ndan Yenipazar Kaymakamlığı’na atanan Haktan Gökçekuyu daha ilçeye gelmeden, Yenipazar’a başka bir kaymakam atandı. Rize'nin Pazar Kaymakamlığı’nı yürüten Cevat Çelik, Yenipazar’a atandı.

KAYMAKAMLAR TAKAS OLDU


Bakanlığın son atama kararnamesine göre, Siirt ilçesine bağlı Şirvan Kaymakamlığı’ndan Yenipazar’a atanan Haktan Gökçekuyu ile Rize’nin Pazar Kaymakamlığı’nı yürüten Cevat Çelik yer değiştirdi. Çelik Yenipazar’a atanırken; Gökçekuyu'da Pazar Kaymakamlığı’nı üstlendi.

VEKALETEN YÜRÜTÜLÜYORDU


Çelik'in asaleten atanmasıyla, Yenipazar’da kaymakam hasreti de sona erdi. Yenipazar'da son olarak asaleten Hakan Özarslan kaymakam olarak görev almıştı. Özarslan’ın görevi 27 Temmuz 2015 tarihinde sona ermiş, bu tarihten sonra ilçede kaymakamlık görevi vekaleten yürütülmüştü.  

CEVAT ÇELİK KİMDİR?


Cevat Çelik, 10.05.1981 tarihinde Trabzon’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Trabzon’da yüksek öğrenimini ise Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. 25 Şubat 2005 tarihinde Antalya Kaymakam Adayı olarak başladığı meslek hayatında Burdur’un Kemer ve Çeltikçi İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevi yaptı. Dil Eğitimi almak ve İngiliz İdare Yapısı üzerinde incelemelerde bulunmak amacıyla bir yıl süreyle İngiltere’de bulunan Çelik, 08.04.2008 tarihinde Domaniç Kaymakamı olarak görevine başladı ve daha sonra sırasıyla Çıldır, Karaçoban ve Kavaklıdere Kaymakamı olarak görev yaptı. 
  Cevat Çelik evli ve bir çocuk babasıdır.