Karacasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası öncülüğünde ilçe pidecileri tarafından hazırlanan 8 metre 40 santimlik pide görenleri hayrete düşürdü. Protokol üyelerinin pideyi tatmalarının ardından halka ikram edilen yumurta ve peynirli pide Türkiye’nin en uzun pidesi olarak kayıtlara geçti. Yapılan bu pide ile birlikte vatandaşlara Karacasulu ustaların hep birlikte hazırladıkları kıymalı, peynirli ve tahinli pideler ikram edildi.

PATENTİ ALINACAK

Karacasulu ustalar adına pide hakkında bilgi veren Avni Ekiz, “Karacasu festivalinde biz pideciler olarak pidenin vatanına geldiğinizi göstermek için 8 metre 40 santimlik 13 kilogram hamurdan, 66 tane yumurtadan, 13 kilogram peynirden çok güzel bir pide hazırladık. Sunum yaptık. Festivale katkımız olsun amacıyla bütün pideciler toplandık elbirliği ile tahinli, kıymalı ve peynirli pidelerimizi ikram ettik. Türkiye’nin en uzun pidesini imal ettik bugün. Seneye hedefimiz 10 metre” dedi.
  Esnaf Odası Başkanı Sefa Töz ise ustaları kutlarken pidenin patentini almak üzere girişimlere başladıklarını ifade etti.