Nazilli Belediye Meydanında, Nazilli Belediyesi, Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okullarının katkılarıyla 19 Mayıs 100’ncü yıl Gençlik Şöleni gerçekleştirildi. Belediye Meydanı’nda bilim fuarı, yarışmalarla gün boyu süren etkinlikler akşam fener alayı, sahne gösterileri ve konserlerle saat 24. 00’de sona erecek. Etkinliğe katılan öğrenciler ve veliler güzel vakit geçirirken, velilerde çocuklarının eğlencelerine ve heyecanlarına ortak oldu.  

BİNLER FENER ALAYINA KATILDI

Etkinlikler kapsamında akşam saat 21.45’de düzenlenen fener alayında binlerce vatandaş katıldı. Ellerine Türk Bayrakları ile fener alayına katılan fener alayına Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve eşi Aslı Özcan, Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu ve eşi, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural, Nazilli İlçe Gençlik Spor Müdürü Güven Eker, Nazilli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün, Nazilli Belediye Tiyatro Topluluğu, STK’lar, öğrenciler ve binlerce vatandaş katıldı. Nazilli Kapalı Spor Salonu önünden başlayan kortejin yürüyüşü Nazilli Belediye meydanında son buldu.

"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!"

Belediye Meydanına gelen fener alayına katılan vatandaşlar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudu. Ardından Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan kalabalığa yaptığı konuşmada, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılında, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı Nazilli’mizde coşkuyla kutlama devam ediyoruz. Fener alayımıza ve konserimize katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Nazilli’den İzmir'in dağlarında açan çiçeklere selam olsun. Ne mutlu Türküm diyene! Milli bayramlarımızı birlik ve beraberlik içinde coşkuyla kutlamayı özlemişiz. Bundan sonraki tüm bayramları aynı coşkuyla kutlayacağız. Milli mücadelenin en sert çatışmalarının yaşandığı bu topraklar siz gençlere emanet. Emanete sahip çıkın" ifadelerine yer verdi.

“GENÇLİK HAVASINI ŞENLİĞE DÖNÜŞTÜRDÜK”

Gençlik havasını şenliğe dönüştürdüklerini ifade eden Nazilli Bahçeşehir Koleji Müdürü Kaan Başarır, “Nazilli Belediyesi, Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okulları’nın birlikteliğiyle 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde bizler kent meydanında Bilim Şenliği ve Gençlik Festivali adı altında bir etkinlik düzenledik. Öğlen 14’de başlayarak öğrencilerimizle Fen’de Steam etkinlikleri, robotik kodlamada çocuklarımızla yaptığımız eğlenceli aktiviteler, yüz boyama, eğlenceli çocuk oyunlarıyla gençlik havasını şenliğe dönüştürdük. Sonrasında saat 16.00’da başlayan şehir içinde, uzun çarşıda bir hazine avı oyunu gerçekleştirdik. Çocuklarımız İngilizce sorulara cevap vererek sonucunda eğitimsel hediyeler kazandı. Akabinde yine belediye meydanında öğrencilerimizin hazırladığı halk oyunları, dans gösterileri ve müzikal bir şölen, son olarak 21.45’de stadyum önünde başlayan Fener Alayı belediye önünde son buldu. Burada yine okulumuzun düzenlediği konserle meydanda binlerce vatandaş gecenin geç saatlerine kadar eğlendik” ifadelerini kullandı.