Haziran ayı içerisinde kamp için ihaleye çıkılması beklenirken, ihale öncesinde kampın kapısına asılan pankart ise tepkileri beraberinde getirdi. Didim’in en güzel ve nadir yerlerinden olan Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait 147 dönümlük Tavşanburnu Orman ve Tabiat Parkı'nın 2014’de yapılan ihaleyle işletmesi Didim Belediyesine geçmişti. 5 yıl önceki ihaleye Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay bizzat katılarak ihaleyi almış ve orman kampını Didimlilere kazandırmıştı. Başkan Atabay’ın talimatlarıyla orman kampı nezih bir hale getirilmiş, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra karavan ve çadır turizminin neredeyse en uğrak yerlerinden birisi olmuştu.

"İLÇEMİZE AYRI BİR GÜZELLİK KATTI"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Atabay, “Sözleşmeyi o dönem 5 yıllık yapmıştık. Yatırımlarla bu süre 29 yıla çıkacaktı ama tabiat parkı olması sebebiyle bazı adımlar atılamadı. Orayı istediğimiz şekilde hizmete soktuğumuzda orası ilçemize ayrı bir güzellik kattı. Karavan ve çadır turizminin merkezi oldu ve her yıl yüzbinlerce insanı Didim’de ağırladık. Bunun yanı sıra yüzlerce etkinliğe de ev sahipliği yaptı” dedi.

İMZA KAMPANYASI HAZIRLIĞI

Orman kampı ile ilgili ihale belirsizliği devam ederken, Bakanlık tarafından kamp girişine 16 Haziran tarihi itibariyle tadilata alınacağı pankartı asılması tepkileri de beraberinde getirdi. Sosyal medya üzerinden Didimliler kampın Didim’de kalması konusunda çağrılar yaparken, imza kampanyası başlatılması konusunda adımlara hazırlanılıyor.