Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü  tarafından görevlendirilen ve halkın 'Savaklama' olarak bildiği kişinin, emeğinin karşılığını alamayınca işlerin aksadığını dile getiren vatandaşlar, günlerce susuz kaldıklarından yakındı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gencelli Muhtarı Mustafa Çetinkaya, su problemi için hazırladığı projenin bir türlü hayata geçirilmediğini savunarak yetkilileri göreve davet etti.

SİYASİ KAVGALAR HALKI MAĞDUR EDİYOR

Kuyucak’ın Gencelli Mahallesi’nde imece usulü oluşturulan su arklarından gelen doğal kaynak suyuyla ihtiyaçlar gideriliyor. Ancak yaz aylarındaki yoğun tüketim ve kuraklık nedeniyle su yetersiz kalıp belli saatlerde, belli bölgelere dağıtımı sağlanıyor. Taşkından dolayı göletin patlamasıyla bozulan sondaj yolları yerine yenisini kurarak dağıtımı artırmayı planlayan Mahalle Muhtarı Mustafa Çetinkaya, 2,5 senedir sondaj projesinin onaylanmasını beklediğini, siyasi kavgalardan halkın mağdur olduğunu ve bir türlü Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile yüz yüze görüşemediğini dile getirdi.

“ASKİ’NİN YAPILANMASINDA YANLIŞLIK VAR”

ASKİ'nin yapılanmasında büyük bir yanlışlık olduğunu savunan Muhtar Çetinkaya, Kuyucak ilçesi olarak kurumdan memnun olmadıklarını söyledi. Çetinkaya, Aydın, büyükşehir olmadan önce su konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadıklarının altını çizerek, “Keşke büyükşehir olmadan önceki günlere dönsek, tüzel kişiliğimizi kazansak. Gerektiğinde devletten desteğimizi alıp kendi yağımızda kavrulsak. Eskiden savaklamanın maaşını kendimiz çıkarır, işlerimizi hallettirirdik. Şimdi, sulamadan sorumlular ASKİ’ye bağlandı. Bizim mahallenin civarı 5 ay maaş almadan çalıştı. Vatandaş mağdur olmasın diye işi bırakamadı. Kendi aracıyla yakıt harcadı, ses etmedi. Okuyan iki çocuğu var. Geçim derdi yaşadı ama ASKİ bunu görmedi. Sonunda vatandaşlar, büyükşehirin dikkatini çekebilsin diye sadece cami ve kahvehanelerin olduğu bölgeye su geçişine izin verdi. Halkın şikayetleri üzerine, büyükşehir yoğun bir çalışma başlattı ve civar işine döndü” ifadelerini kullandı.

"PROSEDÜRLER BİTMİYOR"  

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun su sorunuyla yeterince ilgilenmediğini, gıda, mutfak önlüğü, takvim, çikolata gibi ihtiyaç önceliği olmayan yardımlara yöneldiğini öne süren Çetinkaya, “Sosyal hizmetten önce, teknik hizmet yapılmalı. Gıda yardımıyla 20 kişiye hitap ediliyor. Oysa su sorunu çözülürse tüm halka hitap eden bir hizmet söz konusu olacak. Sondajla su sorununu ortadan kaldırmak istiyorum ama 2,5 senedir sondaj yaptıramıyorum. Keşifler, dilekçeler, prosedürler bir türlü bitmiyor. Halbuki bir haftada bitecek iş. Özlem Hanım’la yüz yüze görüşemiyorum. Ben bir sorumluluk aldıysam görüşmem gerekiyor. Vücut için kan ne kadar önemliyse, benim arazim için de su o kadar önemli” diye konuştu.

“MUHTARIN SİYASİ KİMLİĞİ OLAMAZ”

Muhtarların kimsenin ahbap çavuşluğunu yapamayacağının ve tarafsızlığının altını çizen Çetinkaya, şunları kaydetti: “Muhtarların siyasi kimliği olursa, bu durum köy halkını ayrıştırır. Bizim anlayışımız hizmet olmalı. Biz vatandaşın mikrofonuyuz. Vatandaşla belediyeler arasında köprüyüz. Ortada ilçe ve büyükşehir belediyesi arasında bir çekişme var.  Köyde her iki belediyenin de sorumlu olduğu işler var. Biriyle çalışsam, diğeri ters bakıyor. Muhtar olarak tek amacımın sorumlu olduğum bölgenin eksiklerini gidermek olduğu ve siyasetle alakam olmadığı bilinsin istiyorum. Herkes hizmet için seçildiyse, yine herkes üstüne düşeni yapsın. Çekişmelerle vatandaşı mağdur etmesin."