Uzun yıllar Trabzonspor kalesini koruyan ve Türk futboluna Onur Kıvrak, Volkan Babacan, Tolga Zengin gibi birçok yetenek kazandıran A Milli Takım Kaleci Antrenörü ve Milli Takımlar Kaleci Departman Sorumlusu Alper Boğuşlu, Nazilli Ticaret Odası meclis salonunda seminer verdi. 
  Spor camiasının buluştuğu seminere, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Aydın Şube Başkanı Tevfik Ata Tekin, Nazilli Belediyespor Kaleci Antrenörü Murat Türkar, antrenörler, ilçedeki okulların beden eğitimi öğretmenleri ve Nazilli Belediyespor altyapı futbolcuları katıldı. Deneyimli hoca Alper Boğuşlu, tecrübelerini altyapı hocaları, genç futbolcular ve kaleci adaylarına aktardı.

“ÇITAYI İLERİ TAŞIMAK GEREKİR”

Türkiye liglerindeki Türk kaleci sayısının artması gerektiğini belirten Boğuşlu, “Rüştü Reçber’den sonra sürekli oynayacak Milli Takım kalecisinin gelmedi. Şu anda ligde oynayan Türk kalecilerin sayısı fazla ancak bu sayı git gide azalabilir. Biz de bu sıkıntıyı çözmek için azimle çalışıyoruz. Türk futbolunda iyi kaleciler var. Bu çıtayı daha ileri taşımak gerekir” dedi.

FUTBOLCULARLA BULUŞTU  

Seminerin ardından Kaymakam Küçük, Boğuşlu'ya ilçenin yöresel ürünlerin bulunduğu ‘Uzun Yaşam Sepeti’ hediye etti. Tecrübeli çalıştırıcı daha sonra Nazilli Belediyespor’un altyapı tesislerini gezerek futbolcularla buluştu. Kalecileri çalıştıran Boğuşlu, deneyimlerini aktardı.