Kuşadası Kent Konseyi yeni dönem başkanlığına Dr. Mustafa Tunç Tuncer seçildi. Kuşadası Belediyesi Düğün Salonu’nunda gerçekleşen Kuşadası Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı’na, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Belediye Başkan Yardımcıları Ayşe Şerifoğlu, Seyfi Seyhan Suvari, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri ile muhtarlar katıldı. "VATANDAŞLARA FIRSAT SUNAN KURUM KENT KONSEYİ'DİR" Kuşadası Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, 2009 yılında Kent Konseyi'nin kuruluşunda yer aldığını hatırlattı. Ortak aklın önemine işaret eden Günel, "Seçim vaatlerinde kent konseylerini aktif hale getireceğimizi söylemiştim. Kuşadası’nın gelişiminin önündeki en büyük engelleri, ön yargılar doğuruyor. Kuşadası’nda yaşayan her insanın bu kent için söyleyeceği bir sözü olmalı. Kent konseyleri vatandaşlara bu fırsatı sunan kurumlardır. Kent için önemli kararlar kent konseyleri ve alt meclislerinden çıkar. Bu nedenle ben Kuşadası Kent Konseyi’ni çok önemsiyorum" dedi.

"ORTAK AKILLA GÜZEL İŞLER YAPILACAK"

Günel, "Kuşadası Kent Konseyi yönetimine değerli dostum Dr. Mustafa Tunç Tuncer’in aday olduğunu öğrendiğimde çok mutlu oldum. Tunç beyin toplum sorunlarına duyarlı çalışmalarını biliyorum. Kuşadası Kent Konseyi’nde de ciddi çalışmalar yürütecektir. Kent Konseyi kentin bütün unsurlarını bir araya getirsin. Benim Kent Konseyi’ne bağlı meclislerden en önemsediklerim gençlik, kadın, çocuk ve mahalle meclisleridir. Bu meclislerin ortak akılla alacağı kararlara elimizden gelen desteği sunacağımızdan emin olabilirsiniz. Ortak akılla güzel işler yapmalıyız. Kimseyi ötekileştirmeden birlikte çalışacağız, birlikte üreteceğiz ve Kuşadası kazanacak. Tek bir amaca hizmet eden bir Kent Konseyi istemiyorum. Kentin bilinci çerçevesinde önemli olan Kent Konseyi kendi çizgisi dahilinde olmamalı, çözüm merkezi olmalı” ifadelerini kullandı.

YENİ MECLİSLER KURULACAK

Kuşadası Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Günel’in konuşmasının ardından yürütme kurulu ve konsey başkanı seçimlerinin yapılmasıyla devam etti. Tek önerge ile yapılan seçimlerde oy çokluğu ile kent konseyi başkanlığına uzun yıllar AKUT başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak önemli görevler üstlenen Dr. Mustafa Tunç Tuncer seçildi. Yürütme Kurulu üyeliklerine ise Levent Köylü, Tahir Bayraktar, Tahsin Barış Çınar, Emine Fırat, Metin Irmak, Levent Vardar, Müge Delgen Ceylan, Erdal Kılınç, Ümit Özyağcı, Demet Narçın, Özer Esenkaya, İlkiz Çetinyürek ve Nurmisal Gökahmetoğlu getirildi. Kuşadası Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı’nda konseye bağlı kadın meclisi, gençlik meclisi, çocuk meclisi, mahalle meclisi, turizm meclisi, çevre ekoloji tarım meclisi ve Kuşadası’nda yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların temsil edileceği bir meclisin kurulmasına yapılan oylama sonucu karar verildi.

Haber Videosu