Sezona zirve hesabı yaparak başlayan ancak ligin 10. haftasında 6 puanla 16. sırada yer alan Nazilli Belediyespor’da Kulüp Başkanı Erdoğan Eker’in istifası yönetim tarafından veto edildi. Eker ile kongreye kadar yola devam edeceklerini açıklayan Kulüp Basın Sözcüsü Özgen Türker, “Kulüp Başkanımız Erdoğan Eker'in kulübümüze sunmuş olduğu istifası yönetim kurulumuzca değerlendirilmiş ve istifası kabul edilmemiştir. Ayrıca Onursal Başkanımız ve Belediye Başkanımız Haluk Alıcık tarafından da söz konusu istifa kabul edilmemiştir. Yönetim Kurulumuz, Erdoğan Eker başkanlığında görevinin başındadır ve en kısa süre içerisinde de kulübümüzün bugünleri değil yarınlarını da planlayacak ve başarıya götürecek bir hocamız ile anlaşılıp kamuoyu ile paylaşacaktır” ifadelerini kullandı.

‘BİRBİRİMİZE SARILMA DÖNEMİNDEYİZ’

Nazilli Belediyespor olarak sıkıntılı günler yaşadıklarını söyleyen Kulüp Başkanı Erdoğan Eker, “Bu doğrunun kendisidir. Ancak kulüpler, kurumlar böyle günlerde birbirine sarılır, birbiriyle ayrışmaz, birbirine çelme takmaz, birbiriyle kavga etmez. Bizim şu anda birbirimize sarılma dönemimiz. Nazilli Belediyespor geçtiğimiz yıl da bu durumları yaşadı ancak ligi az bir farkla 6. sırada bitirmişti. Ama benim üzüntüm, genç kardeşlerimize, taraftarlarımıza nasıl bir bilgi veriliyorsa, nasıl bir bakış açısındaysa, takımları 1-0 galipken tepki göstermelerini, futbolcusuna hakaret etmesini hazmedemiyorum. Galip durumdaki takımken futbolumuza küfür ediliyor ve o futbolcumuzun eşi, ailesi de tribünde yer alıyor. Bunlar bize, Nazilli Belediyespor’a yakışmayan davranışlar” dedi.
 

‘BU TAKIM 3-5 KİŞİNİN TAKIMI DEĞİL’

Yönetim Kurulu'nun olağanüstü toplantısında aldığı istifa kararının işleme alınmamasını da saygıyla karşıladığını ifade eden Erdoğan Eker, “Arkadaşlarımız toplantıda, 'Erdoğan Eker başkanımızdır, yola onunla devam edeceğiz' kararı almışlar. Ailece sağlık durumumuz sıkıntılı olmasına rağmen ben onlara saygı duyarım ama birbirimize sarılacaksak. Yanlış işleri en aza indireceksek saygı duyar, devam ederim. Belli bir yaştan sonra maddi-manevi imkanlarımızla, zamanımızı Nazilli Belediyespor’a ayırıyorsak bu takdir edilmeli. Bir kere bu takım kesinlikle ligden düşmez. Bizim bildiğimiz olay bu. Belki ilk yarı sonuna kadar bazı maçları kaybedebiliriz ama bu süreçte de çıkıp aslanlar gibi maçımızı, oyunumuzu sahaya yansıtacağız. İlk yarıda istediğimiz sonuçta bitiremesek bile, Nazilli Belediyespor kendisini yukarıya taşıyacak noktalara gerekli transferleri yapacaktır. Ama ben Nazillili sporseverlerin, Nazilli halkının bu takıma sahip çıkmasını istiyorum. Bu takım 3-5 kişinin takımı değil. Ne Belediye Başkanımız Haluk Alıcık’ın, ne de benim takımım. Bu takım Nazilli şehrinin bir takımı. O zaman ortak bir yol bulalım. Gençlerin bize güvenmesi lazım. Bizim Nazilli sevgimizden şüphe etmesinler. Kimsenin Nazilli Belediyespor’a siyaset bulaştırmasını istemediğimizi de bilmemiz lazım. Gençlerimizin kendine biraz daha dikkat etmesi gerektiğine inanıyorum. Biz oraya ailemize küfür ettirmeye gelmediğimizi unutmaması gerektiğini belirtmek istiyorum. Biz gençlerimizi bağrımıza basmaya da hazırız. Yönetim Kurulu arkadaşlarımızın kararına saygı duyarım, sağlık sorunlarımıza rağmen 2 ay kalan kongreye kadar görevimizi yapmak bizim için onurdur” diye konuştu.