Didim’de yerleşik yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar ile hayvanseverlerden oluşan Didim Hayvan Dostları Derneği, Didim Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı'ndaki sahipsiz hayvanlar yararına etkinlik düzenledi. Geleneksel hale getirilen etkinlikte Yalı caddesindeki bir kafede toplanan grup, Altınkum Plajı'nda kış ortasında denize girip bağış topladı.

KOSTÜMLERLE DENİZE GİRDİLER

Aralarında Türklerin yanı sıra, İngiliz, İskoç ve İrlandalı vatandaşların bulunduğu yaklaşık 20 kişilik grup çeşitli kostümleriyle denize girerek yaklaşık 15 dakika suda kaldı. Hayvanseverlere köpekler de eşlik ederek denize girdi. Güneşli havada gerçekleşen etkinlikte, sahipsiz sokak hayvanları için denizin soğuk olmasına aldırmayan grup, sudan çıkarken etkinliği izleyenlerce alkışlarla karşılandı. Etkinliğe bazı vatandaşlar da kıyıdan destek verdi.

"GÜZEL BİR ETKİNLİK OLUYOR"

Didim Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’nda görevli Veteriner hekim Ali Karahallı, “Bu soğuk günde sokak hayvanları yararına geldikleri için teşekkür ediyorum. Aslında çok büyük özveri gösterdiler. Hepimiz christmas etkinliği dolayısıyla yılın bir günü de olsa sokak hayvanları için dikkat çekmek için, onların yaşam koşullarını düşünmek için 15 dakikalığına denize giriyoruz. Güzel bir etkinlik oluyor her sene, bütün hayvan severler toplanıyoruz, sorunları konuşup paylaşıyoruz. Çok güzel bir gün oldu, şansımıza güneşte vardı. Giren arkadaşlar para topluyorlar. Gerek sokak hayvanlarının, gerekse barınaktaki hayvanların mama, battaniye ve barınaktaki klinik ihtiyaçları için kullanılacak.” dedi.

"ANLAMLI BİR GÜN"

Etkinliğe katılan hayvansever bir vatandaş ise, “Yaşadığımız dünyada onlar da bir parça. Bu nedenle anlamlı bir gün, bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Hep beraber bir aradayız. Hayvanlar da evrenin bir parçası, umarım onlar için bir katkıda bulunabilmişizdir. Deniz çok güzel, bir süre soğuksa da çok keyifli.” diye konuştu. 
  Etkinlikte bağışlanan paraların, Didim Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı'ndaki sahipsiz hayvanların kuru mama ve ilaç gibi ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacağı belirtildi.