Tezcan, "Millet İttifakı'yla seçime girenler için Aydın'da işimiz çok kolay. Çünkü gittiğimiz her yerde başımız dik, alnımız ak, vatandaştan oy isteyebiliyoruz. Başımız yere eğilmedi çünkü vatandaşa hizmet ettik" diyerek, "Hepimizin tek bir derdi var, refah içerisinde yaşamak" ifadelerini kullandı.

TARIM POLİTİKALARINI ELEŞTİRDİ

Hükümetin tarım politikalarını eleştiren Tezcan, "Türkiye'de tarım bitti. Bugün Türkiye'de 400 bin ton patates depolarda dururken, 200 bin ton patates ithal ediyor. Yazık değil mi üreticiye? Geçen sene patates tarlada çürüdü, çiftçiyi yokluğa, zarara mahkum ettiler. Bu sene de patates ithal ederek bir kere daha çiftçiyi yokluğa mahkum ediyorlar. Tarım, üretim yoksa orada varlık kuyruğu olmaz, yokluk kuyruğu olur. 650 bin esnaf kepenk kapattı. 7 milyon vatandaşımız işsiz. 20 milyon vatandaşımız yoksulluk sınırının altında. Böyle bir tabloda seçime gidiyoruz" şeklinde konuştu.

SAVAŞ’A 'İTHAL ADAY' ELEŞTİRİSİ

Başkan Çerçioğlu'nun Aydınlılara uzun zamandır hizmet ettiğini hatırlatan Tezcan, "Aydın'da son 10 yıldır yapılan hizmetler dururken, bundan sonraki 5 yıl için bütün projeler halkın gözünün önünde dururken, Ankara'dan çıkıp gelen birisi 'Ben Aydın'ın sorunlarını çözeceğim' diyor. Kimden bahsettiğimi biliyorsunuz. Bahsettiğim arkadaşın aslında İstanbul ve Ankara'da 25 yıldır kentin katili olan bir siyaset anlayışının buradaki temsilcisi olduğunu biliyorsunuz. Kenti yok eden anlayışın temsilcisi Aydın'ı yönetmeye talip olduğunu söylüyor" dedi.

“HER ASGARİ ÜCRETLİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA”

Eleştirilerine devam eden Tezcan, "Aydın'ın en büyük problemi ne diye sorduklarında işsizlik cevabını vermiş. Günaydın! 17 yıldır Türkiye'yi kim yönetiyor? Sayın Mustafa Savaş, Aydın'ın değil Türkiye'nin en büyük problemi işsizlik ve onun sebebi sizsiniz. Siz ne yaptınız? Her asgari ücretli açlık sınırının altında yaşıyor" ifadelerini kullandı.