İYİ Parti’de 7 Mayıs tarihi ile sona eren aday adaylığı başvurusunda Aydın’da 30’un üzerinde isim başvuru yaparken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı olması için de Aydın’da 7 binden fazla imza toplandı. İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, bu iki durum için yaptığı değerlendirmede, Akşener yönündeki vatandaş teveccühünün kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Akşener’in Cumhurbaşkanı olması için mücadele ettiklerini belirten Taner, Aydın’da birinci parti olmak için çalıştıklarını dile getirdi. Bu seçimlerin Türkiye için bir dönüm noktası olacağının altını çizen Taner, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması durumunda da Millet İttifakı çatısı altında Akşener’in kazanacağını öne sürdü.

“AYDIN’DA 7 BİN İMZAYI AŞTIK”

Meral Akşener’e ve İYİ Parti’ye gösterilen ilgiden dolayı Aydınlılara teşekkür eden Taner, “Aydın’da 7 bin imzayı aştık. Türkiye genelinde de çok iyi durumdayız. 30’un üzerinde de aday adayımız var. Başvuru süreci dün akşam itibariyle bittiği için ve milletvekili aday adaylığı için müracaat eden arkadaşlarımızın tasnifleri yapıldığı için yarın itibariyle listeler bize gelecek. Daha sonra da biz il teşkilatı olarak programlarını yapıp bütün aday adaylarımızı 17 ilçemizde çalışmalara göndereceğiz. İlgi, alaka, kalite gayet güzel. Aday adayı arkadaşlarımızın içinde hemen hemen her meslek grubundan var. Biz memnunuz. İmzalarıyla Sayın Akşener’e teveccüh gösteren Aydınlı hemşerilerimize ve Türk milletine teşekkür ediyoruz. Bu ortamda Sayın Akşener’in arkasında millet olduğunun ve bizleri kabul ettiğinin bir göstergesidir. İnanıyorum ki bu seçimler Türkiye’de bir dönüm noktası olacak. Aday adaylarımızla 20 Mayıs’a kadar alanlarda hep birlikte çalışacağız. Daha sonra da sıralamaya giren 8 arkadaşımla beraber çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

“HEP BERABER MÜCADELE VERECEĞİZ”

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak parti çalışmaların iyi gittiğini söyleyen Taner, “İttifak yaptığımız Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti gibi partilerle de görüşüyoruz. Onlarla da yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu birliktelik milletvekili seçimleri ile ilgili olan bir birlikteliktir. Bizim zaten baştan beri adayımız Sayın Akşener’di ve biz onun arkasında duruyor, ilk turda seçilmesi için gayret sarf ediyoruz. İlk turda herhangi bir aday seçilemezse Millet İttifakı'nın içindeki adaylardan hangisi ikinci tura kalırsa, o adayın arkasında toparlanıp o adayın seçilmesi için hep beraber bir mücadele vereceğiz. Vatandaştan aldığımız ve kamuoyu yoklamaları sonucuna göre Sayın Akşener’in iyi durumda olduğu görülüyor. Dolayısıyla biz ikinci tura kalırsa Sayın Akşener’in bu işi bitireceğini düşünüyoruz. İnşallah ülkemiz ve milletimiz için hayırlısı olur” diye konuştu.

“AYDIN’DA ÇOK İYİ BİR NETİCE ALACAĞIZ”

Yeni kurulan bir parti olmalarına rağmen aday adaylığı konusunda yoğun bir başvurunun olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Taner, “Daha 25 Ekim’de kurulan ve şu anda 6-7 aylık bir partinin Aydın’da 30’un üzerinde milletvekili aday adayı çıkarması veya Türkiye genelinde de 2 bin 500’ün üzerinde bir adayın olması İYİ Parti’ye vatandaşın bakış açısını ve kamuoyundaki algısını çok iyi gösteriyor. Biz memnunuz ve inanıyoruz ki bu teveccühü iyi organize edip oya çevirebilirsek Aydın’da çok iyi bir netice alacağız. Hedefimiz Aydın’da birinci parti olmak. Bunun da gerçekleşeceğine inanıyor, bu bağlamda da çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.