İstasyon Meydanı, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ayşe Demir, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yalçın Gürenci, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.  
  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na Kaymakam Küçük ile Başkan Alıcık tarafından çelenkler sunuldu.

"ÖZGÜRLÜK BİZİM KARAKTERİMİZDİR"

Törende günün anlam ve önemini içeren konuşmayı, Üstçavuş Emre Kaplan yaptı. Kaplan, konuşmasında, "Özgürlük ve bağımsızlık bizim karakterimizdir diyerek manda ve himayeyi reddeden, yalnızca Türk ulusunun vatan sevgisine ve özgürlük tutkusuna güvenen Atatürk’ün 1919’da çok güç şartlarda Samsun’a çıkmasıyla milli mücadele başlamıştır. Biz de gelecek nesillere daha mutlu yarınlar bırakmak, istiklalimizi ilelebet muhafaza etmek için, bağrından çıktığımız yüce Türk Milleti'nden aldığımız güçle göğsümüzü siper etmekten çekinmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 
  Kore gazisi Mustafa Özbayram’ın okuduğu "Kurtuluş" adlı şiir, tören alanında duygulu anlar yaşanmasına vesile oldu.   

"ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ ANIYORUZ"

Öte yandan, 30 Ağustos etkinlikleri kapsamında Kaymakam İbrahim Küçük ve Belediye Başkanı Haluk Alıcık başkanlığında, ilçe protokolü bayramlaştı. Kaymakam Küçük, törenden sonra yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Zafer Bayramı'mızın 95’inci yıl dönümünü kutluyoruz. Başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşları ve bugüne kadar vermiş olduğumuz tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Ülkemizin birliği ve dirliği uğruna halen şehit ve gazi olmaya devam eden tüm vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. Bu vatan ve millet olduğu sürece asla bölünmeyecek, asla parçalanmayacak. Zaman zaman badireler geçirip bedeller ödesek de bu birlikteliğimiz, bağımsızlığımız ve özgürlüğümüz devam edecektir.”