2018-2019 eğitim-öğretim yılında ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına eğitim desteği verilecek. Ailelerin destekten yararlanabilmek için 3 Eylül–5 Ekim tarihleri arasında Kuşadası Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne başvurması gerekiyor.

“ÖĞRENCİLERE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Geçtiğimiz yıllarda yapılan yardımlara yoğun talep olduğunu söyleyen Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüsnü Yalçın, “Tüm başvurular tek tek incelenecek ve istenilen tüm şartları taşıyan öğrencilerimiz belirlenecek. Gönül isterdi ki, tüm başvuran öğrencilerimize destek sağlayalım. Ancak kanunların belirlediği bazı şartlar var. Her yıl olduğu gibi bu yıl da maddi durumu iyi olmayan öğrencilere her ay düzenli olarak eğitim yardımı yapacağız” dedi. 
  Yalçın, belediye olarak eğitim konusunu ciddi bir şekilde ele aldıklarını, ülkemizin geleceğine ışık tutacak öğrencilerin daha iyi ortamlarda eğitim almaları, öğrencilik hayatlarını daha da kolaylıkla geçirebilmeleri için belediye olarak desteklerinin her zaman devam edeceğini ifade etti.

BAŞVURU İÇİN GEREKEN BELGELER      

Öğrenim yardımı için önce belediyeden öğrenim yardım başvurusu ile birlikte inceleme ve araştırma belgesi alınması gerekiyor. Bunlara ek olarak, öğrenciye ait yeni dönem öğrenci belgesi, anne ve babanın nüfus cüzdan fotokopisi ile gelir belgesi, çalışan anne babanın maaş bordrosu, emekli ise bankadan alınacak emekli maaş dökümü, çalışmıyor ise muhtardan alınacak fakirlik belgesi, ailede özürlü varsa özürlü sağlık raporunun fotokopisi, şehit ve gazi yakınıysa kimlik kart fotokopisi ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne müracaat edilebileceği vurgulandı.