Türkiye Şampiyonası'nda 100 kiloda Türkiye Şampiyonu oldu. Bu başarısını Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda aldığı ikincilikle perçinledi. Kuşadası'nda yetişen başarılı sporcuya Aydın'ın yerine İstanbul'daki bir kulüp tarafından sahip çıkılması, kentin önemli bir eksikliği olarak nitelendiriliyor.

BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR


Güreşte Grekoromen 100 kiloda Yıldızlar Türkiye Şampiyonu olup ardından Bosna Hersek’in Sarajevo kentindeki Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda ikinciliğe imza atan genç güreşçinin hedefinde şimdi de Eylül ayında Yunanistan’da yapılacak Dünya Şampiyonası var. Başarılı sporcu buradan altın madalya ile dönmeyi hedefliyor.  

TÜRKİYE'YE GÜMÜŞ MADALYA KAZANDIRDI

Temmuz ayında düzenlenen Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda 17 yaşındaki güreşçi ilk turda Yunanlı rakibini 9-0, ikinci turda Bulgar rakibini 5-4, yarı finalde de Romanyalı rakibini 3-0 mağlup etti. Finalde ise Macar rakibiyle 1-1 berabere kalmasına rağmen şansız bir şekilde şampiyonluğu kaptıran Mehmet Atçı, Türkiye’ye Gümüş Madalya getirdi.

AYDIN'DA KABUL EDİLMEDİ!

2007 yılından beri Kuşadası’nda yaşayan Atçı, aslen Manisa Kırkağaçlı. 10 yaşında Güreş Antrenörü Ramazan Oğuz Verim tarafından keşfedilen, öğretmeni Adnan Kalça tarafından desteklenen sporcu ilk önce başvurduğu Aydın Gençlik Spor Kulübü'nce kabul edilmedi. Ardından Muğla Gençlik Spor Kulübü'ne başvuran genç sporcu, burada da umduğunu bulamadı. Hayal kırıklığı yaşayan Atçı, İstanbul Kasımpaşa Spor Kulübü'nden aldığı davet üzerine kendisine önemli bir imkan yakaladı. 3 yıldır bu kulüp bünyesinde güreşen genç sporcu, büyük başarı göstererek süreç içerisinde kulübün göğsünü kabarttı. Avrupa ikincisi güreşçi şimdi ne yazık ki yaşadığı şehri temsil etmek yerine İstanbul'daki bir kulüp adına güreşiyor.  

BÜYÜK BAŞARI

Güreşe 6 yıl önce Kuşadası’nda başladığını anlatan Atcı, “3 yıl önce okullar arası güreş şampiyonasında Kasımpaşa Kulübü beni istedi, oraya geçtim. Mart Ayında Kayseri’de yapılan Yıldız Türkiye Şampiyonası'nda 100 kiloda Türkiye Şampiyonu oldum. Milli Takım'a yükselerek Bosna Hersek, Sarajevo’da yapılan Avrupa Yıldızlar Şampiyonası'nda ülkemi en iyi şekilde temsil etme şansı yakaladım. Tüm rakipleri yenerek finale kaldım. Finalde Macar rakibimle 1-1 kalmama rağmen, son sayıyı o aldığı için gümüş madalya ile yetindim. Hakkımda hayırlısı buymuş, çok mutluyum. Allah’ıma şükürler olsun. Ailemde hiç güreşçi yoktu ama bana bu yolda destek olan aileme teşekkür ediyorum" diye konuştu.  

HEDEFTE DÜNYA ŞAMPİYONASI VAR

Eylül ayında Yunanistan’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'na hazırlandığını da belirten Atçı, "Allah’ın izniyle orada altın madalya almak istiyorum” ifadelerini kullandı. Atçı, kendisini bugünlere getiren, hep yanında olan antrenörü Ramazan Oğuz Verim’e teşekkür borçlu olduğunu vurguladı.