İlçe merkezindeki Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinin ortaklaşa düzenledikleri program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Çine Müftüsü Mehmet Atay, programda yaptığı konuşmada, yaz Kur’an kursları vesilesiyle öğrencilerin hem kutsal kitabımızı okumayı, hem de dini bilgileri öğrendiğini belirtti.

ÖĞRENCİ, EĞİTMEN VE AİLELERE TEŞEKKÜR

 Öğrencileri bu sayede yaz tatilini en güzel şekilde değerlendirdiklerine dikkat çeken Atay, "Başta bu sıcak yaz günlerinde fedakar bir şekilde Yaz Kur’an kurslarına katılan öğrenciler olmak üzere onları teşvik eden ailelerine ve adanmışlık ruhuyla çalışan, eğitim veren din görevlisi kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu öğrencilerimiz Peygamber Efendimiz'in (SAV) ifadesi ile, 'En hayırlı insan olma' gayretiyle kurslara gelip gittiler" diye konuştu. 
  Atay, 10 gün önce öğrenciler arasında düzenledikleri Dini Bilgiler Yarışması'nda da çok güzel sonuçlar aldıklarını, bunun fedakar bir çalışmanın sonucu olduğunu ifade etti.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Programda Çarşı Camisi Yaz Kursu Öğrencisi İsmet Tanrıverdi'nin Peygamber sevgisi ile ilgili vaazı, Muzaffer Ayanoğlu 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerinin ilahileri, Hacı Emin Camisi Yaz Kursu Öğrencisi Baran Akkoyun’un hutbe sunumu, Soğancılar Camisi Öğrencisi Yüksel Teke’in şiiri, Sanayi Camisi öğrencilerinin bilgi yarışması, Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinden kısa surelerin tilaveti ve Erol Yörük Kur’an Kursu öğrencisinin yaptığı dua yer aldı.
  Program sonunda Yaz Kur’an Kursu öğrencileri arasında yapılan Dini Bilgiler Yarışması'nda dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Hatıra fotoğrafı da çektiren öğrencilere kar helvası ikram edildi.