CHP Nazilli İlçe Örgütü, Hangar restoranda basın toplantısı düzenledi. İlçe Başkanı Ali Deveci, İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpin Kıntaş, Belediye başkan aday adayları Cavit Yenipazarlı ve Ali Çetinkaya, ilçe yönetim kurulu üyeleri ile 100’e yakın partili katıldı. Başkan Deveci, konuşmasının başında Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin evde sağlık hizmetinin Aydın Valiliği tarafından yasaklanmış olmasını hatırlatarak; “Bu yasaklamayı şiddetle kınıyorum. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz çünkü uzun bir süredir verilen hizmetlerin köylerin en ücra köşelerinde yardıma muhtaç insanlara 24 saat hizmet verirken, birden valiliğin çalışmayı durdurmasını seçim yatırımı olarak değerlendiriyorum” dedi.

İTİDAL ÇAĞRISI YAPTI

Son günlerde kamuoyunda yerel seçimlerde Nazilli’de CHP’nin aday çıkarmayacağı, ittifak çerçevesinde İYİ Parti’ye destek vereceği yönünde geniş bir söylenti ortaya çıktığını söyleyen Deveci; "Ulu önder Atatürk’ün bizlere emanet ettiği iki eserinden biri olan CHP’ye sahip çıkmaya sizleri davet ediyorum. An itibariyle sadece söylentidir. Kesinleşmiş bir karar yok. Görüşmeler devam ediyor. İYİ Parti kendi penceresinden kendi adayıyla Nazillli’de seçimlere girmek için görüşme yapıyor. Ancak gerek ilçe, gerek il yönetimi ve milletvekillerimiz CHP’nin genel başkan yardımcıları bu konuyu enine boyuna irdeliyorlar. Bundan sonraki değerlendirmelerde itidalli olmaya, eleştirilerinizi CHP’ye yakışır şekilde yapmaya  davet ediyorum” dedi.

“CHP HİÇBİR SEÇİMDE ADAYSIZ KALMADI”

Nazilli İlçe örgütü olarak üç aydır çalıştıklarını hatırlatan Ali Deveci; "Zaman zaman CHP’nin içinde partimize yakışmayacak davranışlar yapan arkadaşlar olabilir. Bu arkadaşlarımızı önümüzdeki süreçte takvim netlik kazanınca değerlendiririz. O tip arkadaşları CHP’nin örgütün takdirine bırakıyorum. “Partimiz ve ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. 2019 da yapılacak seçimlerde CHP başarılı olmak zorundadır. Biz Nazili’de her platformda CHP’nin seçimi kazanmaya en yakın parti  olduğunu söyledim. Halen söylüyorum bütün arkadaşlar bu inançla hareket ediyorlar.CHP bugüne kadar hiçbir seçimde Nazilli’de adaysız kalmadı. İki tane aday adayımız var: Cavit Yenipazarlı ve Ali Çetinkaya. En kötü dönemlerimizde bile kazanamayacağımızı bildiğimiz beldelerde bile aday büyük fedakarlıklarla aday çıkardık” diye konuştu.

“HESAPLARI YANLIŞ”

İYİ Parti’nin Nazilli belediye başkan aday adayı Küşat Engin Özcan’ın talebi doğrultusunda geçen hafta Cuma günü bir buçuk saat görüştüklerini, bu görüşmede İttifak yapılacaksa CHP çatısı altında yapılması gerektiğini rakamlarla anlattıklarını söyleyen Deveci; “Biz son seçimde 39 bin oy aldık, onlar ise 17 bin oy aldı. Hesaplarının yanlış olduğunu söyledik. Amacınız sadece aday olmaksa itirazımız var dedik. Her parti kendi adayıyla çıksın dedik” diye konuştu. Başkan Deveci, CHP Aydın milletvekili Süleyman Bülbül’ün 10 Aralık’ta Nazilli örgütünü ziyaret ettiğini hatırlatarak; “Hassasiyetimizi bildiği için örgütün önünde söz verdi. Süleyman Bülbül Nazilli örgütünün taleplerini içeren bir raporu genel merkeze iletti. Biz seçimlere CHP’nin adayıyla gireceğiz. Kim ne derse desin kararlı duruşumuz devam edecek” sözleriyle geri adım atmayacaklarını ifade etti.

“CHP’Yİ İYİ PARTİ’YE YEM ETMEYECEĞİZ”

Toplantıda daha sonra CHP’nin Nazilli aday adaylarından Cavit Yenipazarlı konuşma yaptı. Yenipazarlı; “Bizler 95 yıllık bir partinin askerleriyiz. 1999’da baraj altında kaldığımızda yine mücadele etmeye devam ettik. Bugün oyumuzu yüzde 40’lara getirdik. Hepinize teşekkür ediyorum. İttifak yapmaya çalıştığımız parti bir yıllık bile değil. Sadece belediye başkan adayı ve ilçe başkanı var. Yönetim kurulu üyeleri bile yok.  Öyle talepleri var ki sanki bizimle eşit koşularda yarışıyor gibi en büyük ilçeleri isteme cesaretini gösteriyorlar. 150 bin seçmeni olan Efeler’i, 120 bin seçmeni olan Nazilli’yi istiyorlar. Bizler bu partiyi bugünlere getirirken, İYİ Parti’ye hibe etmek için getirmedik. Bu partiyi İYİ Parti’ye yem etmeyeceğiz. Onların amacı  seçim kazanmak değil. Bizim oyumuz 40 bin, onlarınki 17 bin. Partililerimizin oyları cebimizde mi ki, oyları ipotekli imi ki İYİ Parti'nin kasasına verelim. Sizin onurunuzu  koruyarak bu mücadeleyi devam ettireceğiz” dedi.

“İYİ PARTİ’NİN TEKLİFLERİNE KAPALIYIM”

Yenipazarlı; “İYİ Parti'yle ittifak görüşmelerinin bize yakışır biçimde sonuçlandırmak için genel merkezimize üç kez gittim. Milletvekilimiz sayın Bülent Tezcan’a ve tüm milletvekillerimize anlattım. İttifakın CHP çatısı altında olması için gereğini yapıyorlar. Ömrünü CHP’ye adamış bir kardeşinizim. Bu saatten sonra belediye başkan adaylığının dışında hiçbir  teklifi kabul etmedim. İYİ patinin tarafından bana teklif edilecek hiçbir sıfatı kabul etmeyeceğime söz veriyorum. Bizim koltuk değneğine ihtiyacımız yok, başkalarının koltuk değneği olmaya niyetimiz de yok" dedi.

"GENEL MERKEZE GÜVENİYORUM"

CHP’nin Nazilli’deki bir diğer aday adayı Ali Çetinkaya ise; “İttifakla ilgili fazla yorum yapmak istemiyorum. Genel merkezimizle görüşmem olmuştu. Kendilerine güveniyorum Nazilli’de CHP’yi adaysız bırakmayacaklarına inanıyorum. Büyükşehir’le birlikte koordineli şekilde çalışacak kişi CHP’nin adayıdır” diye konuştu.