MOTORLU ARAÇ TAKİP SİSTEMİ

Aydın il genelinde 1 Ekim’den itibaren başlayacak olan süt toplama noktaları ve Motorlu Araç Takip Sistemi (MATS) için bilgilendirme toplantıları yapılmaya başlandı. Bozdoğan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Soner Altun başkanlığında Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Mustafa Galip Özel, Bozdoğan Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ayhan Bostancı ve mahalle muhtarları katıldı.

MUHTARLARDAN DESTEK İSTENDİ

Toplanan sütün daha kaliteli olması için yapılması gereken koşulları katılımcılarla paylaşan müdür Altun, bundan sonraki süreçte gelişigüzel süt toplanamayacağını belirtti. Ayrıca toplantıda süt toplama noktalarının belirlenmesi için de muhtarlardan destek istendi.

“YASAL İŞLEM UYGULANACAK”

Süt toplayan tüm araçların kayıt altına alınıp araç takip sistemiyle takip edileceğini ifade eden Bozdoğan Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ayhan Bostancı, “Bu araçlar topladığı sütleri en geç 2 saat içinde soğuk depolara getirecek. Motorlu Araç Takip Sistemi (MATS) ile bunları da kolaylıkla takip edebileceğiz. Bu araçlardaki sinyaller doğrultusunda toplanan sütlerin ne kadarlık bir süre içinde soğuk depolara ulaştığı da tespit edilecek. Sütleri zamanında teslim etmeyenlere de cihazlar aracılığıyla ulaşan raporlar sayesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından gerekli yasal işlemler uygulanacak” dedi.

SÜTLER DAHA KALİTELİ OLACAK

Sistemin amacının, daha kaliteli süt üretmek olduğunu dile getiren Bostancı, şu ifadeleri kullandı: “Burada amaç sütteki bakteri sayısını arttırmamak ve sütleri daha hijyenli bir şekilde soğuk depolara ulaştırmak. Bu sadece Bozdoğan’da değil bütün Aydın genelinde uygulanacak. Bu uygulamada her mahallede süt toplama noktaları belirlenecek. Önceden ev eve gezerek toplanan sütler şimdi bazı noktalardan alınarak kısa sürede soğuk depolara ulaştırılacak. Ayrıca belirlenen bu noktalara da zamanla tanklar koydurmayı düşünüyoruz. Artık bundan sonra gelişigüzel süt toplanmayacak. Kaliteli olan Bozdoğan’ın sütleri bundan sonra daha kaliteli olacak”