Aydın Büyükşehir Belediyesi, Babalar Günü'nde geçmiş yılların aksine bu yıl farklı bir çalışmaya imza attı. İlin fedakarlıkları ile ön plana çıkan babalarını kamuoyuna tanıtmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, belirlediği fedakar babalardan üçünü onure etti.

ÇERÇİOĞLU'NDAN KUTLAMA MESAJI

Büyükşehir Belediyesi, çocuklarını yetiştirmek ve okutmak için çalışan babalardan Rasim Barut, Mustafa Çevik ve Hasip Domurcuk'un hikayesini, fotoğraflarıyla birlikte bilboardlarda sergiledi. İl genelindeki tüm bilboardlarda "Ne Mutlu Sana Aydın Baba" başlığıyla sergilenen fedakar babaların afişlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun "Tüm fedakar babaların günü kutlu olsun" mesajına da yer verildi.

ÇOCUKLARI ÜNİVERSİTE OKUDU

Dikkat çeken ve takdir toplayan afişlerde 83 yaşındaki çiftçi Rasim Barut "Tarlasında yetiştirdiği domatesleri at arabasıyla köylerde satıp 4 çocuğunu okuttu. Çocukları öğretmen, doktor ve ziraat mühendisi oldu", 60 yaşındaki oto tamircisi Hasip Domurcuk "Gece gündüz demeden çalıştı, oto tamirciliği yaparak, 2 çocuğunu üniversitede okuttu" ve 50 yaşındaki çiftçi Mustafa Çevik de "10 yıl önce eşini kaybetti. Çocuklarına hem annelik hem babalık yaptı. 3 çocuğunu üniversitede okuttu" ifadeleri ile tanıtıldı.