Kuşadası Double Tree Hotel’de gerçekleştirilen Turizm Sektör Toplantısı'na, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, TÜRSAB Kuşadası BYK Başkanı Gökhan Aydın, Aydın Turist Rehberleri Odası Başkanı İsa Levent Gürçavdı, ADÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Törün Özer, KODER Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Özden ile sektör paydaşları katıldılar.

"PROBLEMLERİN ANINDA ÇÖZÜMÜNE ÇALIŞILIYOR"            

              
  Turizm paydaşları ile yapılan toplantı gün boyu sürdü. Toplantı ile ilgili olarak öğle arasında açıklama yapan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, toplantının son derece verimli geçtiğini ifade etti. Vali Köşger, “Aydın ilinin turizmle ilgili bütün problemlerini  konuşuyoruz. Turizmle ilgili bütün paydaşlar, STK’lar, Rehberler Odası, turizmciler, otelciler olmakla birlikte Valilik, Büyükşehir, Üniversite, bölge müdürlükleri burada, bu toplantıda, problemleri ve gereken çözümleri anında bulmaya çalışıyorlar. Uzun vadeli gerçekleşecek olan problemlerin de notlarını alıyoruz. Aydın turizmi için inşallah iyi şeylerin ortaya çıkacağını umuyoruz" dedi.

"MÜŞTERİLERİ OTELDEN ÇIKARMALIYIZ" 

Çok çeşitli sorunların olduğunu da söyleyen Vali Köşger, "En önemlilerinden bir tanesi ülkemize yönelik bir abluka politikası var, onu kırmaya yönelik tedbirler almaya ve tanıtım ile ilgili atak yapmaya dair teklifler oldu. O konuda alınan kararlar var. Aynı zamanda temel sorunlarımızdan bir tanesi, her şey dahil konaklamalı turlar. Bu konuda müşteriyi otelden çıkartacak çeşitli tedbirleri almamız gerektiği konusunda hemfikiriz" diye konuştu. 
  "2018 YILI, AFDORİSİAS YILI OLABİLİR"    
  Vali Köşger, şunları kaydetti: "Özellikle antik kentler konusunda küçük dokunuşlarla buraların hepsinin turizmde hizmete açılması için tedbirler almaya gayret ediyoruz. Bu konuda Anıtlar Kurulu Bölge Müdürümüz ve GEKA’dan sorumlu arkadaşlarımız da var. Bu sene GEKA ile birlikte aldığımız kararlardan bir tanesi de, antik kentlerin küçük dokunuşlarla turizme kazandırılmasıyla ilgili 20 trilyonluk ödenek ayırdık. O yatırımı bu bölgede kullanacağız. 'Antik kentlerden Latmos, çok önemli destinasyon olabilir' deniliyor. Buna benzer, Afrodisias çok önemli. Bu konudaki toplantıda, '2018 yılını Afrodisias yılı ilan edelim' denildi. Aydın için diye böyle bir karar ortaya çıktı. Afrodisias malumunuz Karacasu’da. Türkiye’nin 2017 yılında 17. sırada UNESCO Dünya Mirası'na girmiş bölgesi oldu. Bu çok önemli bir şey. 'Afrodisias dünya mirasına girmiş olması nedeniyle 2018 yılını bu yüzden Afrodisias yılı ilan edelim ve otellerdeki müşterileri oralara götürüp gezdirecek kültür turları, organizasyonları yapılabilsin' diye bir karar ortaya çıkıyor."