Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün başkanlığında oluşturulan komisyonca gerçekleştirilen kura çekiminde, sınıflarını velileri ile birlikte gelen birinci sınıf öğrencileri belirledi. Bazı veliler çocuklarının çektikleri kura sonuçlarına sevinirken, bazı veliler ise istedikleri sınıf ve öğretmen çıkmadığı için üzüldü.
  Yaklaşık 2 bin okulda gerçekleştirilen kura çekiminde her öğrencinin kendi sınıfını belirlediğini aktaran İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün, yeni eğitim-öğretim yılında tüm öğrenci ve öğretmenlere başarı dileklerinde bulundu.  
  Akgün, öğretmenlerin gelecek yıllarda okutacakları öğrencileri belirlediğini dile getirerek, “Artık çocuklarımız bu yıl ile birlikte 12 yıllık zorunlu eğitime başlıyorlar. Biz bu çocuklara gözümüz gibi bakıp 12 yıl boyunca elimizden geldiğince onları bir üst öğrenime hazırlayıp hayatta ve gelecekte edinebilecekleri meslekleri kazanabilmeleri adına elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ancak burada velilerimizin de bir şeyler yapmaları gerekiyor. Velilerimiz de çocuklarımızı takip edip okulla iş birliği içerisinde, öğretmenlerimizle iletişim halinde olmak suretiyle bu çocuklarımıza gereken eğitim öğretim kazandırılacak” ifadelerini kullandı.

“BİZLER HAZIRIZ”

Bu yıl 1. ve 5. sınıf öğrencileri için uyum eğitimi yapacaklarını kaydeden Akgün, Nazilli Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yeni eğitim-öğretim yılına hazır olduklarını belirtti. 
  Akgün, “Gerek ekipmanlarımızla, gerekse öğretmen olarak yeni eğitim yılına hazırız. Dersliklerde okutulacak olan kitaplarımızın okullarımıza dağıtımını gerçekleştirdik. Eğitimciler olarak bizim her yıl olduğu gibi bu yıl da velilerimizden ricamız, okullarımız ile iletişim halinde olmalarıdır. Çocuklarının takibi konusunda yöneticilerimize ve öğretmenlerimize yardımcı olsunlar istiyoruz. Bir de çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak adına ne yapılması gerekiyorsa, evlerinde de aynı sistemi uygulamalarını düzenli bir şekilde yapmalarını istiyoruz” dedi. “ÖĞRETMENLERİMİZ

ÇOCUKLARIMIZA İYİ BİR EĞİTİM VERMEKTE”

Öğrenci Velisi Dilşah Dilbaz ise çekilen kuradan memnun kaldığını ve ne sonuç çıkarsa çıksın milli eğitim camiasına güvendiğini ifade ederek, “Kuradan çok yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle çok heyecanlıyız. Çocuğumuzun çok başarılı bir eğitim-öğretim hayatı geçirsin istiyoruz. Benim için çocuğuma eğitim verecek olan öğretmen önemli değil. Hangi öğretmen çıkarsa çıksın, kaliteli bir eğitim vereceğine güvenim tam. Ülkemizde bulunan her öğretmenimiz, çocuklarımıza en iyi şekilde eğitim vermektedir. Yeni eğitim-öğretim hayatında her iki tarafa da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.