Karacasu Çok Programlı Anadolu Lisesinde düzenlenen törene Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, Mehmet Gökdemir İnşaat, Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gökdemir ve ailesi, Karacasu Vakfı Başkanı Mustafa Demir, Belediye Meclis Üyesi Fatih Akkın, Turizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Küpelioğlu, okul idarecileri, öğretmen, öğrenci ve aileler katıldı. Karacasu’da 4 lise, 10 ilkokul, 8 ortaokul ve bir anaokulda olmak üzere toplam 23 okulda 2 bin 650 öğrenci karne sevinci yaşarken Karacasu ÇPAL’deki ödül töreni ile birlikte sembolik karne dağıtım töreni gerçekleştirildi.

GÜNEŞ, TEŞEKKÜR ETTİ

Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, günün anlam ve önemine değindiği konuşmasını, “Mevzu öğrenci ise gerisi teferruattır diyerek geleceğimizin teminatı öğrencilerimize çok değer veren Kaymakamımız Ahmet Soley’e, okullarımızın ihtiyaçlarının karşılanması ve öğrencilerimizin çağın gerektirdiği eğitim öğretimi alması için bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı Belediye Başkanımız Zeki İnal’a, hayırseverimiz Mehmet Gökdemir Beyefendi ve ailesine eğitimi bir adım daha ileri gitmesi için yaptıkları desteklerden dolayı şahsım ve öğrencilerim adına teşekkür ederim” ifadeleriyle sonlandırdı.  Konuşmanın ardından Karacasulu öğrenciler hazırladıkları halk oyunları gösterisini sundu.

SOLEY, BAŞARI DİLEDİ

Kaymakam Ahmet Soley ise, “Sevgili öğrenciler bir kısmınız bugün eğitim öğretim hayatınıza nokta koyup yeni bir döneme başlayacaksınız. Ben mezun olan tüm kardeşlerime bundan sonraki yaşamlarında ve öğretim hayatlarında başarılar diliyorum. Ayrıca önümüzdeki günlerde gireceğiniz yüksek öğrenim sınavında hepinize başarılar diliyorum. Başarılı öğrencilerimizi ödüllendiren Mehmet Gökdemir’e teşekkür ediyorum” dedi.

“BABAMDAN ALDIĞIM BAYRAĞI TAŞIYORUM”

İzmir’de uluslararası faaliyet gösteren Karacasulu iş adamı Mehmet Gökdemir ise kazandıklarını eğitime yatırmaya devam edeceğini söyledi. Çok zor şartlarda okuduğunu ifade eden Gökdemir, “Rahmetli babam maddi durumu kısıtlı olmasına rağmen zengin fakir demeden tüm öğrencilere kalem ve defter dağıtırdı. O kadar onur  verici bir olaydı ki babamla gurur duyardım. Bu bayrağı üniversiteden mezun olur olmaz babamdan devraldım. O gün bugündür eğitim alanına pek çok bağış yaptım. 4 yıl önce Gençlik Geleceğimizdir projesini başlattım ve ömrüm olduğunca sürdüreceğim. Çocuklarım da benden sonra devam ettirecekler. Bence başarılı çocuklara yatırım yapılmalı. Çünkü dünyayı değiştirecek olan bu binde birlik çocuklar. Hayatı, dünyayı, her şeyi değiştirebilirler. İnovasyon, buluş, liderlik yapacak olan onlar. Eğitime yatırım yapalım ve Atatürk çizgisinden kimse ayrılmasın. Camiler için cemaatten para toplanabiliyor. Ama eğitimcilerin böyle bir şansı yok. Öncelikle yatırım yapılacaksa eğitime ve öğrencilere yatırım yapılmalı” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

Törenin sonunda 8 ortaokul ve 4 lisede okul birincisi olan 13 öğrenci, Mehmet Gökdemir tarafından plaket ve çeyrek altınla ödüllendirildi. Geyre Ortaokulu birincisi Çilem Özel, Ataeymir Ortaokulu birincisi Ezgi Çelebi, Karacasu Şehitleri Ortaokulu birincisi Mehmet Emin Cura, İmam Hatip Ortaokulu birincisi Sudenaz Sarı, Ataköy Ortaokulu birincisi Merve Ekşi, Yaykın Ortaokulu birincisi Burçin Okmak, Alemler Ortaokulu birincisi Gülbahar Keman, Yenice Ortaokulu birincisi Ülker Kısa, Karacasu Çok Programlı Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi Programı birincisi Büşra Şengül, aynı okulun Anadolu Meslek Lisesi Programı birincisi Arif Altın, Kırçiçeği Anadolu Lisesi Birincisi Kübra Şavk, Anadolu İmam Hatip Lisesi birincisi Emre Çiçek, Karacasu MTAL birincisi Ali Toprak, plaket ve ödüllerini Kaymakam Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal, iş adamı Mehmet Gökdemir, Gökdemir’in annesi Fatma Gökdemir ve eşi Sibel Bengül Gökdemir’in elinden aldı.  Mehmet Gökdemir’e eğitime katkılarından dolayı Kaymakam Ahmet Soley ve Belediye Başkanı Zeki İnal tarafından plaket takdim edildi.

Haber Videosu