Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alcık, hakkındaki FETÖ suçlamaları nedeniyle ikinci kez çıktığı hakim karşısında beraat etti. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen FETÖ davasında Alıcık hakkında, örgüt üyeliğini ispatlayacak yeterli delil bulunamadığı, örgütteki hiyerarşik yapısının tespit edilemediği, tanık anlatımlarının soyut ve çelişkili olduğu dikkate alınarak "silahlı terör örgütü üyeliği" suç unsurlarının oluşmadığına dikkati çeken iddia makamı, sanık Haluk Alıcık hakkındaki Bank Asya raporları ve hesap hareketleri dikkate alınarak "silahlı terör örgütüne yardım" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Bunun üzerine Başkan Alıcık ve avukatları Fahri Maden, Burak Kaptan, Semih Akgün ve Çağrı Türkmen yaptığı savunmada, para transferlerinin raporlarda umre ziyareti bedeli olduğunun açıkca yazılı olduğu gerekçesiyle suçsuz olduklarını ve beraat istediklerini mahkemeye bir kez daha iletti. Mahkeme heyeti Savcılık makamının mütalaa kararını uygun bulmayarak Alıcık’ın beraat kararını verdi. Bunun üzerine mahkeme salonunda bulunanlar hakimin beraat kararına sevinip alkışlarıyla Başkan Alıcık’ı tebrik ederek destek verdi. Duruşmayı takip eden MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, İl Başkanı Burak Pehlivan, Nazilli İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz, Nazilli Ülkü Ocakları Başkanı Şükrü Irgat, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği eski Başkanı Hulusi Akşit, çok sayıda ülkücü ve MHP teşkilatı ise beraat kararını sevinçle karşıladı.

“BERAATIMI İSTİYORUM”

İddia makamının mütalaasına göre Alıcık, hakkındaki "Bank Asya’ya yatırılan para FETÖ’ye yardım suçu oluşturur” tarzındaki suçlamalara bir kez daha cevap verdi. Alıcık, “Ben hayatım boyunca ne terör örgütüne üye oldum, ne de destek oldum. Ben Türk Milliyetçisi ve ülkücüsüyüm. Daha önce de söylemiştim, 1 katrilyon parayı eğer niyetim olmuş olsaydı 2014’ten sonra yatırırdım, yatırmaya da devam ederdim. Bu benim iki dudağımın arasında olan bir şeydi. Ben Yüce Türk adaletine güveniyorum. Ben kendime güveniyorum ve Türk Milleti'nin bir evladı olarak bu suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı istiyorum. Ben bu suçlamaları kabul etmiyorum. 52 yaşındayım, bugüne kadar hep vatanımın ve milletimin yanında oldum” dedi.

“SEÇİMLERDE GÜZEL BİR CEVAP VERECEĞİZ”

Haluk Alıcık, mahkeme sonrası yaptığı açıklamada, “Kendimizden eminiz. Bizim terör örgütüyle işimiz olmaz. Türk milliyetçisi ve ülkücüsüyüz. 14 yaşından bu yana bu harekete gönül vermiş insanız. Burada hakimin karşısına çıkmak bizim için züldür. Biz isterdik ki savcı bey de beraatimizi istesin. Başta Bilge Lider Devlet Bahçeli olmak üzere, Genel Başkan Yardımcımız Deniz Depboylu, diğer başkanlarımıza, tüm partililerime teşekkür ediyorum. Biz tek devlet, tek bayrak, tek millet tek bayrak ilkesinden ayrılmadık ve ayrılmayacağız. Ama tekrar söylüyorum böyle şerefsizce itham edilmektense ölmeyi tercih edecek bir kardeşinizim. Çok şükür suçsuzluğumuz ispat edildi. Bundan sonra yapacağımız tek şey seçimler için çalışmak. Büyükşehir başta olmak üzere belediyeleri alacağız ve bize iftira atanlara güzel bir cevap vereceğiz” diye konuştu.

“BUNDAN SONRA ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ”

MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan da beraatın bekledikleri bir karar olduğunun altını çizip, “Belediye başkanımızın arkasında olmaya devam edeceğiz. Seçim öncesi bu şekilde yanlış ve çirkin iddialarla belediye başkanımızı karalayıp zarar vermek istenmesini yüce Türk adaleti bozmuştur. Bundan sonra önümüze bakacağız. Dava sürecini takip eden ve bizden desteğini esirgemeyen Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve genel merkezimize ve tüm dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aslanlar gibi geldik, aslanlar gibi çıktık. Darısı rapor alıp, mazeret bildirip mahkemelere gelmeyen insanların başına” ifadelerini kullandı.

“ADALET YERİNİ BULMUŞTUR”

MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın da, “Başta Haluk başkanımız olmak üzere Aydın’ımıza hayırlı uğurlu olsun. Adalet yerini bulmuştur” şeklinde konuştu.