Nazilli Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı Mustafa Önceler, seçildiği günden bu yana kayıtlı üyelerinin haklarını korumak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Bu çerçevede kaçak olarak çalışan şahıs ve iş yerlerini saptadıklarını anlatan Önceler, Kurban Bayramı öncesi de harekete geçtiklerini dile getirdi. Önceler, sokak ve mahalle aralarında kaçak olarak bıçak bileme işi yapanların önlenmesi için Vergi Dairesi'ne başvuru yaptıklarını ifade etti.  

“ÜYELERİMİZİN HAKLARINI KORUMAK BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ”

Bıçak bileme işi yapan üyelerinden gelen talep üzerine girişimde bulunduklarını vurgulayan Önceler, “Seçildiğimiz 2010 yılından bu yana kaçakla mücadele ediyoruz. Kayıtlı olan, vergisini veren üyelerimizin haklarını korumak birinci önceliğimiz. Kurban Bayramı öncesi de ilçemizde kaçak bıçak bileme işi yapılmaya başlandı. Bu kaçakları önlemek ve kayıtlı üyelerimizin haklarını korumak için Nazilli Vergi Dairesi'ne kaçak iş yapanların önlenmesi için dilekçemizi verdik” ifadelerini kullandı.

BÜTÜN MESLEK GRUPLARINDA KAÇAĞA SAVAŞ AŞTIK 

Önceler, kaçakla mücadelelerinin yalnızca bıçak bileme işiyle sınırlı olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Örneğin 1 ay önce de müzisyenler, kamera işin yapanlar için dilekçe verdik. Bize ihbar geldiğinde, genel sekreterimiz Teoman Kılıç’la motosikletlere atlayıp kaçak kontrolü yapıyoruz. En uzak Avra mahallesine kaçak ihbarına motorla gittim. Kaçak iş yapanlar hakkında bütün ihbarları değerlendiriyoruz. Odamızda bütün meslek gruplarında kaçağa savaş aştık."
  Öte yandan Önceler, Vergi Dairesi'ne dilekçenin teslim edilmesinin ardından bıçak bileme işi yapan üyeleri ziyaret ederek bilgilendirme yaptı.