Efeler Ziraat Odası ile Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu başkanlıklarını üç dönemdir yürüten ve çiftçilikle uğraşan Rıza Posacı'nın 24 Haziran erken seçiminde AK Parti'nin Aydın 4. Sıra Milletvekili Adayı gösterilmesi, kentteki tarım kesimini mutlu etti. Politik kişiliğinin yanında tarımcı yönüyle de ön plana çıkan ziraat mühendisi Posacı'yı Aydınlı çiftçiler ve yetiştiriciler tarım temsilcisi olarak Meclis'te görmek istiyor.

ÇİFTÇİ DUAYENİ 

Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, çiftçilerin sorunlarının doğrudan Meclis’e taşınması için Posacı’ya tam destek verdiklerini kaydederek, “AK Parti Milletvekili Adayı Rıza Posacı da tarımı iyi bilen, tarımın içinde yaşayan ziraat mühendisi kimliğine sahip tarımda kentte duayen kişilerdendir. Kendisinin milletvekili seçilmesi, çiftçilerimizin sorunlarının meclis çatısına taşınmasını sağlayacaktır. Milletvekili adayları dağılımına bakıldığında tarımın içinde gelenler, yüzde 1-2’yi geçmiyor. Aydın'ımızda tarımın içinde yetişen siyasetçilerin de desteklenmesi icap ediyor. Posacı’nın seçilmesi de Aydın için iyi olacaktır” dedi.

"TARIMIN TAM GÖBEĞİNDE" 

Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar ise, "Rıza Posacı halen faal çiftçi. Süt, et, pamuk ve mısır üreticisi. Tarımın deyimi yerinde ise tam göbeğinde. Posacı, Ziraat Mühendisi olarak bilinçli tarımın öncülerinden. Kariyeri ile TBMM'de Aydın'ı ve tarımı layıkıyla temsil edeceği inancındayız" diye konuştu.

"GÜVENİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIM" 

Tarım kesiminden kendisine verilen desteğin mutluluk verici olduğunu ifade eden Posacı, tarım kesiminin sesi olmak için seçim döneminde yoğun tempoda çalışma yapacağını kaydetti. Posacı, “Aldığımız tepkiler çok güzel. Özellikle tarım kesimi bize büyük teveccüh gösterdi. Aydınlı çiftçinin Ankara’da sesi olabilmek için elimizden geleni yapacağız” diyerek kendisine destek olanlara teşekkür etti.