İlçede en az 3 milyon lira zarar oluştuğunu ifade eden Başkan Sevinç, "İlk yağışlarda 3-4 köyümüzde zararlar oluştu ama ikinci yağışlar Karacasu’nun tamamını etkiledi. İlçemizin afet kapsamına alınması gerekiyor. Ziraat Odaları Birliğimize, bir yıllık tarım Bağkur'larının devlet tarafından karşılanması önerisinde bulundum. Devletin bölgemizdeki bütün ürünleri sigorta yapması, primlerin de tamamının devlet tarafından karşılanması gerekiyor” diye konuştu.

"BÜTÜN TÜTÜNLER BAŞ FİYATTAN ALINMALI"

Kira sözleşmesi sorunu nedeniyle bazı üreticilerin isteseler de sigorta yaptıramamalarının önüne geçmek için katı kurallar konulması gerektiğini ifade eden Sevinç, “İl ve ilçe tarım  müdürlükleri ve biz ziraat odaları olarak katı kurallar koymalıyız. Üretimi kim yapıyorsa destek ona verilmeli. Hatta cezai müeyyideler uygulanmalı” ifadelerini kullandı.

TÜTÜN FİRMALARINA ÇAĞRI

Bu sene tütün firmalarının da taşın altına eline sokması gerektiğini paylaşan Sevinç, “Bu konuda şirketlere de yazımı yazacağım. Bu yıl hiç olmazsa bütün tütünleri baş fiyattan alsınlar. Hepimiz bir yerinden tutmalıyız. Biz de oda olarak Ziraat Bankasına ödedikleri krediler için limitimizi yükseltiriz. Hiçbir çiftçimizi mağdur 
etmeyiz” şeklinde konuştu.

ZİRAAT ODASI SİGORTA YAPACAK

TARSİM bayiliğini aldıklarını söyleyen Sevinç, "Şu an komisyon almadan bunu yapabiliyoruz. Temmuz ayında personelimiz Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) sınavına girecek. Başarılı olmaları halinde biz doğrudan doğruya bu hizmeti vermeye başlayacağız. Kar marjı gözetmeden bu hizmeti vermeye başlayacağız” dedi.