Gazetelerin sorunları ve sorumluluklarının görüşüldüğü toplantıda Uluçamlıbel, Türkiye genelinde yerel yayıncılık açısından iyi bir konuma sahip olan Aydın’daki yerel gazetelerin, daha iyi yerlere gelebileceğine dikkat çekti.
  BİK Aydın Şubesi’nde gerçekleşen toplantıya Şube Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel’in yanı sıra, BİK Şubesi personeli, Aydın’da günlük yayın yapan gazetelerin imtiyaz sahipleri ve yazı işleri müdürleri katıldı.
  Toplantıda gazetelerin sorumlulukları hatırlatılırken, Müdür Mevlüt Uluçamlıbel, yönetmelikler hakkında bilgiler verdi. Gazetelerin uyması gereken kurallar hakkında konuşan Uluçamlıbel, gazetelerin son dönemde düşen ilan gelirleri konusunda da açıklamalarda bulundu. 
  Uluçamlıbel, Aydın’da yayın yapan yerel gazetelerin gerek baskı kaliteleri, gerekse yayın anlayışı ile ülke genelindeki birçok ilden daha önde olduğunu söyledi. Yakalanan bu başarıyı daha üst seviyeye taşımak için neler yapılması gerektiği konusunda ortak hareket ederek daha iyi başarılar yakalanabileceğini kaydeden Mevlüt Uluçamlıbel, “Basın İlan Kurumu olarak biz Aydın’daki gazetelerin geldiği seviyeyi net bir şekilde görebiliyoruz. Bu seviyeyi daha iyi yerlere getirebilmek ve gazetelerin gerçekten gazetecilik yapabilmeleri için olanak sağlamak için çabalıyoruz. Günlük yayınları sürdürürken, yönetmeliklere de riayet etmek durumundayız. Bugüne kadar biz gazetelerin yönetmelikler konusunda eksiklerini gidermek için sürekli sizlerle iletişim halinde olduk. Bundan sonra da aynı amaç doğrultusunda hareket etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

GAZETECİLER DERT YANDI

Toplantıda konuşan gazetelerin imtiyaz sahipleri, son dönemde ağırlaşan şartlar karşısında günlük yerel gazetelerin okuyucusuyla buluşması için her şeylerinden feragat ettiklerini dile getirdiler. Bu işe başlarken ticari bir beklentileri olmadan yola çıktıklarını kaydeden gazeteciler, bugün gelinen noktada ise her ay ciddi bir ekonomik zararın girdabı içerisine olduklarını ifade ettiler.

KUTLAMA İLAN FİYAT TARİFESİ ORTAK BELİRLENECEK

Diğer taraftan gazete imtiyaz sahipleri ilde iki farklı gazeteciler cemiyetinin olduğunu hatırlatarak, cemiyetlerin tek çatı altında birleşmesini talep ettiler. Toplantıda ayrıca resmi kurumlar için yerel gazetelerin 2018 yılı kutlama ilan fiyat tarifesini ortak belirleme kararı alındı.